Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Epres fagyikehely

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Epres fagyikehely
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Hűsítő édességek , Sütés nélküli finomságok
Másodlagos kategória: Fagylaltok , Egyéb sütés nélküli finomságok

Hozzávalók

kb. 6-8 adaghoz

Zseléhez

Ezenkívül

  • 200 ml hideg habtejszín
  • 6-8 szem nagyobb eper

Elkészítés

Előkészítés

Az epret megmossuk, lecsöpögtetjük, szárát eltávolítjuk. Kb 6-8 szem nagyobb epret félbevágunk, és félreteszünk a díszítéshez.

Elkészítés

A fagyiport a hideg tejjel a tasakon lévő használati utasítás alapján elkészítjük. Majd az egészet betesszük a hűtőszekrény fagyasztó rekeszébe, a kívánt szilárdságúra fagyasztjuk.

A megmosott epret robotgéppel összezúzzuk, majd szitán átnyomjuk, hogy magok ne kerüljenek a zselébe. Az így keletkezett eperpürét a citromlével összekeverjük, annyi vizet öntünk hozzá, hogy összesen 3,5 dl legyen. A gyümölcskocsonyát a tasakon lévő leírás szerint elkészítjük, csak víz helyett az epres lével keverjük össze. Amikor elkészült, ha szükséges leszedjük a maradék habot, és a fagylaltos kelyhekbe elosztjuk. Dermedés után fagylaltkanállal adagoljuk a megdermedt fagyit. A tejszínhabot kemény habbá verjük, habzsákba töltjük. Egy adag tejszínhabot a fagyigombócok mellé adagolunk. Végül a desszertet a félbevágott eperszemekkel díszítjük.

Vélemények

Kisbari

Kisbari
2012.06.11. | 14:58

Finom, de a friss főzött fagylaltot jobban szeretem...
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!