Mandarinos-datolyaszilvás fagylalt
Hozzávalók
Fagylalthoz:
Elkészítés
Előkészítés:
A fagylaltgép tartályát berakjuk a fagyasztóba. A mandarinokat kifacsarjuk, a léből 400 ml-t kimérünk. A datolyaszilvát meghámozzuk, darabokra vágjuk. A gyömbért meghámozzuk.
Elkészítés:
A datolyaszilva-darabokat a cukorral, a vaníliás cukorral és a gyömbérrel egy lábasban, közepes hőfokon puhára pároljuk. A mandarin- és citromlevet, a joghurtot és a fűszereket hozzáadjuk, majd pürésítjük. A masszát szitán áttörjük. Ezután beletesszük a fagylaltgép tartályába, és kb. 1 órát fagyasztjuk. A fagylalt akkor van kész, ha krémes, kissé kemény állagú. Ezután, további minimum 4 órát fagyasztjuk (- 18 °C-on).
A fagylaltot tálalás előtt minimum 10 perccel kivesszük a fagyasztóból, és szobahőmérsékleten hagyjuk állni. Ezután fagylaltos kanállal golyókat formázunk a Mandarinos-datolyaszilvás fagylalt desszertből, és tetszés szerinti gyümölcsökkel díszítve tálaljuk.
Tippek:
Tálalhatjuk a fagylaltot meleg, csokis-nugátos öntettel.
A fagylalthoz hozzáadhatunk 2 evőkanál kakaóbabot.
Mandarinos-datolyaszilvás fagylalt
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Fagylalthoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A fagylaltgép tartályát berakjuk a fagyasztóba. A mandarinokat kifacsarjuk, a léből 400 ml-t kimérünk. A datolyaszilvát meghámozzuk, darabokra vágjuk. A gyömbért meghámozzuk.
Elkészítés:
A datolyaszilva-darabokat a cukorral, a vaníliás cukorral és a gyömbérrel egy lábasban, közepes hőfokon puhára pároljuk. A mandarin- és citromlevet, a joghurtot és a fűszereket hozzáadjuk, majd pürésítjük. A masszát szitán áttörjük. Ezután beletesszük a fagylaltgép tartályába, és kb. 1 órát fagyasztjuk. A fagylalt akkor van kész, ha krémes, kissé kemény állagú. Ezután, további minimum 4 órát fagyasztjuk (- 18 °C-on).
A fagylaltot tálalás előtt minimum 10 perccel kivesszük a fagyasztóból, és szobahőmérsékleten hagyjuk állni. Ezután fagylaltos kanállal golyókat formázunk a Mandarinos-datolyaszilvás fagylalt desszertből, és tetszés szerinti gyümölcsökkel díszítve tálaljuk.
Tippek:
Tálalhatjuk a fagylaltot meleg, csokis-nugátos öntettel.
A fagylalthoz hozzáadhatunk 2 evőkanál kakaóbabot.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?