Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Gyömbéres rebarbarafagylalt eperszósszal

szecsobabi receptje https://www.sutnijo.hu/profil/6514-szecsobabi
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Hűsítő édességek
Másodlagos kategória: Fagylaltok

Hozzávalók

Hozzávalók

  • 4 tojássárgája
  • 4 dl tejszín
  • 30 dkg rebarbara
  • 1 rúd vanília
  • 1 hüvelyknyi friss gyömbér
  • 1/2 lime leve és héja
  • 3+2 evőkanál cukor

A szószhoz

  • 15 dkg eper
  • 3 evőkanál cukor
  • 1/2 dl víz
szecsobabi szecsobabi receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tejszínt melegítsük fel – fontos, hogy ne forrjon - a vanília kikapart magjaival és a megtisztított gyömbérdarabbal. Közben a tojások sárgáját habosítsuk fel 3 evőkanálnyi cukorral, majd folyamatos keverés mellett óvatosan csurgassuk hozzá a meleg tejszínt. Öntsük vissza az egészet a forralóedénybe, és néhány perc alatt sűrítsük be, majd vízfürdőben hagyjuk kihűlni, a gyömbérdarabot dobjuk el.
A rebarbarát vágjuk 0,5 cm-es darabokra, majd tegyük egy serpenyőbe, öntsünk rá 0,5 dl vizet, szórjuk meg 2 evőkanálnyi cukorral, és főzzük pépesre, majd ezt is hűtsük le.
Ha minden kihűlt, akkor keverjük össze a rebarbarát a tojásos krémmel, majd töltsük fagylaltgépbe. Ha nincs fagylaltgépünk, akkor öntsük lapos, fagyasztható tálba, majd 15 percenként turmixoljuk át, 5-6 alkalommal megismételve.
Az eperszószhoz öntsük a cukrot és a vizet egy forralóedénybe, és készítsünk szirupot. Ha elértük a megfelelő állagot, dobjuk bele a feldarabolt epret, főzzük 1-2 percig, majd turmixoljuk simára, és hűtsük le.
Gombócozzuk a fagyit tölcsérbe vagy tálkákba, majd locsoljuk meg az eperszósszal.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!