sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyömbéres rebarbarafagylalt eperszósszal

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

4 tojássárgája
4 dl tejszín
30 dkg rebarbara
1 rúd vanília
1 hüvelyknyi friss gyömbér
1/2 lime leve és héja
3+2 evőkanál cukor

A szószhoz:

15 dkg eper
3 evőkanál cukor
1/2 dl víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tejszínt melegítsük fel – fontos, hogy ne forrjon - a vanília kikapart magjaival és a megtisztított gyömbérdarabbal. Közben a tojások sárgáját habosítsuk fel 3 evőkanálnyi cukorral, majd folyamatos keverés mellett óvatosan csurgassuk hozzá a meleg tejszínt. Öntsük vissza az egészet a forralóedénybe, és néhány perc alatt sűrítsük be, majd vízfürdőben hagyjuk kihűlni, a gyömbérdarabot dobjuk el.
A rebarbarát vágjuk 0,5 cm-es darabokra, majd tegyük egy serpenyőbe, öntsünk rá 0,5 dl vizet, szórjuk meg 2 evőkanálnyi cukorral, és főzzük pépesre, majd ezt is hűtsük le.
Ha minden kihűlt, akkor keverjük össze a rebarbarát a tojásos krémmel, majd töltsük fagylaltgépbe. Ha nincs fagylaltgépünk, akkor öntsük lapos, fagyasztható tálba, majd 15 percenként turmixoljuk át, 5-6 alkalommal megismételve.
Az eperszószhoz öntsük a cukrot és a vizet egy forralóedénybe, és készítsünk szirupot. Ha elértük a megfelelő állagot, dobjuk bele a feldarabolt epret, főzzük 1-2 percig, majd turmixoljuk simára, és hűtsük le.
Gombócozzuk a fagyit tölcsérbe vagy tálkákba, majd locsoljuk meg az eperszósszal.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!