Fagyitorta
Hozzávalók
Fagyitorta
díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés
A második réteghez a vizet forraljuk fel 10 dkg cukorral és a másik vaníliás cukorral, majd öntsük hozzá a citrom kifacsart levét és egy kis reszelt citromhéjat is tehetünk bele. Ha kihűlt ehhez is keverjünk 2 dl felvert hulalát. Majd simítsuk a már megfagyott epres rétegre. Tegyük vissza a fagyasztóba.
A harmadik réteghez a tejet a maradék 5 dkg cukorral forraljuk fel, állandó kevergetés közben. Majd tördeljük bele a csokit és botmixerrel keverjük simára. Ha ez is teljesen kihűlt akkor keverünk hozzá 2 dl felvert hulalát, és rákenjük az előző már megfagyott citromos rétegre. Betesszük a fagyasztóba 4-5 órára.
Majd tálalás előtt levesszük az oldaláról a tortakarikát és a maradék 2 dl felvert hulalával és az ostyavirággal díszítjük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Fagyitorta
Hozzávalók
Fagyitorta
díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A második réteghez a vizet forraljuk fel 10 dkg cukorral és a másik vaníliás cukorral, majd öntsük hozzá a citrom kifacsart levét és egy kis reszelt citromhéjat is tehetünk bele. Ha kihűlt ehhez is keverjünk 2 dl felvert hulalát. Majd simítsuk a már megfagyott epres rétegre. Tegyük vissza a fagyasztóba.
A harmadik réteghez a tejet a maradék 5 dkg cukorral forraljuk fel, állandó kevergetés közben. Majd tördeljük bele a csokit és botmixerrel keverjük simára. Ha ez is teljesen kihűlt akkor keverünk hozzá 2 dl felvert hulalát, és rákenjük az előző már megfagyott citromos rétegre. Betesszük a fagyasztóba 4-5 órára.
Majd tálalás előtt levesszük az oldaláról a tortakarikát és a maradék 2 dl felvert hulalával és az ostyavirággal díszítjük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?