Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Feketeerdő parfé

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Feketeerdő parfé
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Hűsítő édességek , Sütés nélküli finomságok
Másodlagos kategória: Parfék , Egyéb sütés nélküli finomságok

Hozzávalók

Díszítéshez

  • 150 g étcsokoládé
  • Kevés meggy

Elkészítés

Előkészítés

Valamennyi hozzávalót előkészítjük, kimérjük. A meggyet lecsöpögtetjük. Az parféformát kibéleljük fóliával.

Elkészítés

A vaníliaízű fagyiporral elkeverjük a kakaóport és átszitáljuk. Hozzáadjuk a hideg tejet, és kézi mixerrel alacsony fokozaton elkeverjük. Ezután az egészet a legmagasabb fokozaton kb. 3 percig verjük, majd belekeverjük a csokireszeléket. A krémállagú fagyimasszát a parféformába tesszük, és a széléhez simítjuk. Kb. 15-20 percre a hűtőszekrény fagyasztó részébe helyezzük.

Ezután egy keverőedénybe tesszük a csokoládéízű fagyiport, hozzáadjuk a hideg tejet és a hideg habtejszínt, hozzáöntjük a rum aromát. Kézi mixerrel alacsony fokozaton elkeverjük. Ezután az egészet a legmagasabb fokozaton kb. 3 percig verjük, végül hozzákeverjük a meggyet. A krémállagú fagyimasszát a parféforma közepébe töltjük, és elsimítjuk. A parfétortát legalább 6 órára a hűtőszekrény fagyasztó részébe tesszük.

Az étcsokoládét darabokra törjük, és gőz felett megolvasztjuk. A csokoládét egy tányérra öntjük, és hagyjuk megszilárdulni. Egy spatulával kaparjunk forgácsokat belőle.

A parfétortát tálalás előtt 45 perccel kiveszük a fagyasztóból, és átfordítjuk egy tányérra, majd óvatosan levesszük a fóliát. A tortát a csokoládéforgáccsal és meggyel díszítjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!