Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Feketeerdő parfé

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Feketeerdő parfé
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Hűsítő édességek , Sütés nélküli finomságok
Másodlagos kategória: Parfék

Hozzávalók

Díszítéshez

  • 150 g étcsokoládé
  • Kevés meggy

Elkészítés

Előkészítés

Valamennyi hozzávalót előkészítjük, kimérjük. A meggyet lecsöpögtetjük. Az parféformát kibéleljük fóliával.

Elkészítés

A vaníliaízű fagyiporral elkeverjük a kakaóport és átszitáljuk. Hozzáadjuk a hideg tejet, és kézi mixerrel alacsony fokozaton elkeverjük. Ezután az egészet a legmagasabb fokozaton kb. 3 percig verjük, majd belekeverjük a csokireszeléket. A krémállagú fagyimasszát a parféformába tesszük, és a széléhez simítjuk. Kb. 15-20 percre a hűtőszekrény fagyasztó részébe helyezzük.

Ezután egy keverőedénybe tesszük a csokoládéízű fagyiport, hozzáadjuk a hideg tejet és a hideg habtejszínt, hozzáöntjük a rum aromát. Kézi mixerrel alacsony fokozaton elkeverjük. Ezután az egészet a legmagasabb fokozaton kb. 3 percig verjük, végül hozzákeverjük a meggyet. A krémállagú fagyimasszát a parféforma közepébe töltjük, és elsimítjuk. A parfétortát legalább 6 órára a hűtőszekrény fagyasztó részébe tesszük.

Az étcsokoládét darabokra törjük, és gőz felett megolvasztjuk. A csokoládét egy tányérra öntjük, és hagyjuk megszilárdulni. Egy spatulával kaparjunk forgácsokat belőle.

A parfétortát tálalás előtt 45 perccel kiveszük a fagyasztóból, és átfordítjuk egy tányérra, majd óvatosan levesszük a fóliát. A tortát a csokoládéforgáccsal és meggyel díszítjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató