Receptek



Hozzávalók
kb. 25 adaghoz
- 500 g friss gyümölcs, pl. málna, szeder, őszibarack, kajszibarack vagy szilva
- 500 g barna vagy fehér cukor
- 500 g barna vagy fehér cukor
Az ízesítéshez
- 1 szál Dr. Oetker Vaníliarúd
Ezenkívül
- ásványvíz
- jégkocka
Elkészítés
Előkészítés:
A gyümölcsöt fajtánként megpucoljuk, megmossuk, szárazra töröljük vagy szemezzük, esetleg kimagozzuk és mérettől függően durvára aprítjuk vagy szétnyomjuk.
Elkészítés:
1. A gyümölcsöt cukorral keverőtálban összekeverjük és konyharuhával letakarva legkevesebb 3 órára, de legjobb, ha egy egész éjszakára állni hagyjuk, hogy kieressze a levét.
2. Egy tálra szitát teszünk és szűrőkendővel kibéleljük. A gyümölcsmasszát a szűrőbe tesszük. A szűrőkendőt a massza fölött összetekerjük és az egészet alaposan kipréseljük. Az így felfogott folyadékot az ecettel összekeverjük. A vaníliarudat hosszában felvágjuk, a magokat kés segítségével kikaparjuk, és a folyadékkal összekeverjük. Az egészet előkészített üvegekbe öntjük, lezárjuk és hűtőszekrényben tároljuk.
Tálalás:
Ízlés szerint 1 pohárhoz összekeverünk 30-50 ml hűsítőt az ásványvízzel és a jégkockával, majd tálaljuk.
Javaslatok, alternatív elkészítés
Még gyümölcsösebb jellegért a palackozás előtt belekeverhetünk 1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt citrom- vagy narancshéjat.
Fűszeres jellegért a palackozás előtt belekeverhetünk megmosott mentát, citromfüvet, kakukkfüvet vagy rozmaringot.
Az ital hűtőszekrényben kb. 6 hónapig tárolható.
Vélemények
Még nem érkezett vélemény!