Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Citromlikőr

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Citromlikőr

12 db citrom
1 l alkohol (96%-os)
6 dl víz
30 dkg cukor
1 db citrom leve
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A citromokat megmossuk, megszárítjuk. A héját egy zöldséghámozóval lefejtjük úgy, hogy a héján belül ne maradjon fehér rész, mert ettől keserű lesz a likőr!
Ezután egy öblös üvegbe tesszük a héjat, és ráöntjük az alkoholt.
Lefedjük, 1 hétre tegyük napos helyre, majd a kamrába.
A következő héten vízből, cukorból szirupot készítünk, hagyjuk kihűlni.
A likőrt szűrjük át, majd adjuk hozzá a szirupot.
Ezek után hozzáadhatjuk 1-2 citrom levét (szűrve), mert jobb lesz a likőr íze.
Ha kész, töltsük üvegekbe az italt, és tegyük a fagyasztóba. Akkor jó, ha enyhén sűrű, és átlátszó lesz. Ekkor az igazi az íze!

Tálalás

Körülbelül 1,5 liter
Citromlikőr

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!