Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hagymás tejfölös baguett

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

25 dkg liszt
1,5 dl tej
2,5 dkg élesztőkocka
1 ek. olívaolaj
1 ek. cukor
só ízlés szerint

Töltelék:

1 kisdobozos tejföl
1 fej vöröshagyma (fej)
2 szál újhagyma
5 gerezd fokhagyma
bors
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tejet kézmelegre melegítem fel, beletördelem az élesztőt, rászórom a cukrot és megkeverem.
10-15 percig hagyom felfutni.
A lisztet megsózom, s készítek egy mélyedést a közepébe.
Ebbe öntöm az olajat.
Ha elkészült a kovász a habját a liszthez keverem, majd fokozatosan adagolva teszem hozzá a tejet.
Addig dagasztom, amíg el nem válik az edényfalától, s szép hólyagossá nem válik.
Ronggyal letakarva kelesztem legalább 1 órán keresztül.
Közben apróra vágom a hagymákat, s a tejfölhöz adom, sóval-borssal ízesítem.
Ha megkelt a tészta kis cipókra osztom el, hosszúkásra nyújtom őket, a közepükbe mélyedést vágok.
20-25 percig pihentetem, majd beletöltöm a tejfölös krémet.
Aranybarnára sütöm.

Alternatív elkészítés

Ideális reggelinek, vagy vacsorának egyaránt!
Hagymás tejfölös baguett

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!