Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Sajttal szórt fokhagymás-tejfölös baguettek

veressandrea receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3052-veressandrea
Sajttal szórt fokhagymás-tejfölös baguettek
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Sós tészták
Másodlagos kategória: Bagettek , Sajtos sütemények

Hozzávalók

Tésztához

  • 1 kg liszt
  • 5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 púpos tk. cukor
  • 3 kk. só
  • 1 dl olaj
  • 4 ek. tejföl
  • 2 tojás
  • 3 krumpli közepes méretű (kb. 20 dkg)

Tetejére

  • 1 tojás
  • 4 dl tejföl
  • 3 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 kk. só
  • 25 dkg trappista sajt
veressandrea veressandrea receptje

Elkészítés

Elkészítés

A krumplikat alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk, apróra vágjuk és sós vízben puhára főzzük.
Egy krumpli törővel pépesre törjük.
Az élesztőt felfuttatjuk egy kis langyos tejben a cukorral.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a megtört krumplit, a felfutott élesztőt, a sót, az olajat, a tojásokat, a maradék tejet és a tejfölt.
Alaposan kidagasztjuk, ha találunk még benne apró krumpli darabokat, az ujjainkkal szétnyomjuk.
Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, 10 egyenlő részre vágjuk.
Gombócokat formálunk és egyenként ovális alakúra nyújtjuk.
A keskenyebb oldaláról feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
Egy éles, lisztbe mártott késsel a tetejét bevágjuk.
Érdemes kevesebb baguettet tenni egy tepsibe, mert terülnek.
Hagyjuk még 30 percet kelni.
A fokhagymát megtisztítjuk, a tejfölbe zúzzuk, sózzuk és összekeverjük. A sajtot lereszeljük.
A tészták oldalát (azt a részt, ahová nem teszünk tejfölt) lekenjük egy egész, felvert tojással.
A tejfölt a baguettek vágásába kanalazzuk, és szépen elkenjük.
Bőven befedjük a reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 25 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.

Tálalás

10 db lett belőle.

Tárolás

Légmentesen elzárt helyen sokáig puha marad.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!