Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Medvehagymás-sajtos stangli

veressandrea receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3052-veressandrea
Medvehagymás-sajtos stangli
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Sós tészták
Másodlagos kategória: Bagettek , Sajtos rudak

Hozzávalók

Tésztához

  • 1 kiscsokor medvehagyma (kb. 15 szál)
  • 50 dkg liszt
  • 7 dkg trappista sajt
  • 2 tk. só
  • 2,7 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 1 tk. cukor
  • 1 tojássárgája
  • 5 dkg margarin

Tetejére

  • 1 felvert tojás
  • 7-8 dkg trappista sajt
veressandrea veressandrea receptje

Elkészítés

Elkészítés

A megtisztított, lecsöpögtetett medvehagyma leveleit vékony csíkokra vágjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd belereszeljük a sajtot, beleszórjuk a sót, a medvehagymát és jól összekeverjük.
Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk a meleg, de nem forró tejben, majd a liszthez adjuk a tojás sárgájával, a margarinnal együtt.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, 6 egyenlő részre osztjuk.
Gombócokat formázunk, hagyjuk pihenni 10 percet, majd egyenként ovális lappá nyújtjuk.
Majd a hosszabbik oldaláról feltekerjük, mint a bejglit.
A hajtás szélét a stangli oldalához csípjük, ezt a részt alulra fordítjuk.
A két végét kicsit összenyomjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, távolabb egymástól, mert még nőni fognak.
A stangli forma kialakításáért a tészták tetejét kicsit lelapítjuk, a végeket kicsit csúcsosítjuk.
Hagyjuk 45 percet kelni.
Egy egész tojást felverünk, lekenjük a stanglikat, majd megszórjuk bőven reszelt sajttal.
200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt barnára sütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni.

Tálalás

6 db stangli lesz ebből az adag tésztából.

Tárolás

Légmentesen elzárva sokáig puha marad.

Vélemények

FogdMargó

FogdMargó
2014.04.15. | 20:18

Nagyon finom, a férjem ezt kedveli, a gyerekek a diétás változatot. Hol ezt, hol azt készítem. Köszönet a receptért!!!!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!