Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Házi bagett

LigetiK receptje https://www.sutnijo.hu/profil/17284-ligetik
Házi bagett
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Sós tészták
Másodlagos kategória: Bagettek , Egyéb sós tészták

Hozzávalók

  • 2 ek. olívaolaj
  • 3,5 dl víz
  • 50 dkg finomliszt
  • 2 tk. só
  • 1 tk. barna cukor
  • 2 ek. zabkorpa
  • 1 ek. búzacsíra
  • 1 ek. búzakorpa
  • 2,5 dkg friss élesztő
LigetiK LigetiK receptje

Elkészítés

Előkészítés

Kenyérsütő gép nélkül, kézzel is elkészíthető a dagasztás, vagy használhatunk kézi keverőgépet dagasztó szárral.

A hozzávalók sorrendjében, kenyérsütőgépbe rakom az összetevőket és elvégeztetem a "dagasztás, kelesztés" programot (kb. 1,5 óra).
Mikor megkelt, lisztes deszkára kiborítom. 3 egyenlő részre osztom, és jól kigyúrom a darabokat.
Hosszú kenyereket formázok, majd bagett sütőlapra, vagy sütőpapíros tepsibe helyezem.
Éles késsel ferde bevágásokat ejtek a tetejükön, majd fél órát hagyom kelni.
A sütőt előmelegítem. Mielőtt beteszem a kenyereket, a sütő aljába teszek egy tepsi vizet és a kenyereket megkenem sós vízzel.
250 fokon (gázsütő 6-7 fokozat), 30 percig sütöm.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A korpák és a csíra elhagyható, de akkor csökkenteni kell a víz mennyiségét.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!