Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sült-hagymás bagett

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Sült-hagymás bagett

50 dkg finomliszt
300 ml víz
8 g élesztő
1 csipet cukor
2 ek. olíva olaj
2 közepes db vöröshagyma
1 teáskanál só
2 csipet bors
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A két fej hagymát 15 perc alatt olajon aranybarnára pirítjuk. Jól összekeverjük. Hagyjuk kihűlni.
Mindent belepakolhatunk a lepirított hagymával együtt a dagasztógép táljába, és 5 perc alatt bedagasztjuk.
Dagasztás után 30 percre légmentesen lezárva meleg helyen kelesztjük.
Lisztezett deszkára borítjuk. Ne ijedjünk meg, az állaga nagyon könnyű lesz. Ahány baguette készül, annyi darabra osztjuk, és baguette formára hengereljük a darabokat. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Pengével vagy egy éles késsel óvatosan ferdén, hosszanti irányban több helyen is bevágjuk. Hagyjuk pihenni 15 percig, megszórjuk liszttel. Addig a sütőt előmelegítjük.
Kb. 30 perc alatt 200 C-on (én légkeverés nélkül) pirosra sütjük.
Sütési hőfok: 200°C
Sült-hagymás bagett

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!