Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Mákos beigli (bejgli)

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Mákos beigli (bejgli)
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Bejglik , Egyéb sütemények

Hozzávalók

kb. 4 rúdhoz

Tésztához

Töltelékhez

  • 500 g darált mák
  • 200 g cukor
  • 300 ml tej
  • 50 g mazsola
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 1 citrom héja
  • 1 kávés kanál fahéj

Kenéshez

  • 1 db tojás

Elkészítés

Elkészítés

A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne az élesztőt. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel jól összedolgozzuk. A tésztából négy cipót formázunk, és hideg helyen fél órát pihentetjük.

A töltelékhez a tejet felforraljuk a cukorral, a citromhéjjal, majd hozzáadjuk a mákot. A mákos tölteléket fahéjjal ízesítjük, és belekeverjük a megmosott mazsolát. A tölteléket hagyjuk kihűlni.

A pihentetett tésztát kinyújtjuk, rákenjük a tölteléket úgy, hogy a két szélére ne kerüljön. A tészta szélét behajtjuk, majd feltekerjük. A tészta nyújtásánál a deszkát és a tésztát ne lisztezzük!

A beigliket egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre fektetjük, megkenjük tojássárgájával, majd hűvös helyen kb. egy órát száradni hagyjuk. Ezután tojásfehérjével kenjük meg a tésztákat és újabb egy órát hagyjuk száradni. A beigliket több helyen megszurkáljuk, hogy a keletkező gőz ki tudjon jönni, így nem reped ki a tészta.

Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve)
Gáz: 3 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25-30 perc

Vélemények

Mesyke

Mesyke
2013.01.01. | 13:29

Nagyon finom lett:)
rIKkk

rIKkk
2012.12.30. | 21:03

Talán a mákos sütik iránti elfogultságom mondatja velem, de ez fantasztikus. :)
Neirda

Neirda
2012.12.23. | 21:43

könnyű a tésztája.
Nikol

Nikol
2012.12.23. | 15:07

Finom lett:)
noemi53

noemi53
2012.12.19. | 20:52

Segítség kellett de sikerült :)
Kisbari

Kisbari
2012.12.19. | 13:16

Finom, de nagy munka megcsinálni.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!