Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bejgli

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Bejgli

150 ml Tej
10 dkg cukor
5 dkg élesztő
50 dkg liszt
15 dkg vaj
2 db tojás
1 db citrom rezelt héjja
15 dkg mák
10 dkg cukor
250 ml tej+tejszín
5 dkg búzadara
60 dkg dió
45 dkg porcukor
50 ml rum (elhagyható)
3 evőkanál mazsola (elhagyható)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A tészta elkészítéséhez langyosítsd meg a tej felét, adj hozzá egy csipet cukrot, és tördeld bele az élesztőt.

Elkészítés

Mák töltelék: 15 dkg darált mák 10 dkg cukor 2,5 dl tej 2,5 dl tejszín 5 dkg búzadara
Dió töltelék: 60 dkg darált dió 45 dkg porcukor fél dl rum 3 evőkanál mazsola
A lisztet egy nagy tálban keverd el a maradék cukorral, egy csipet sóval, a tej másik felével, a tojással és a vajjal. Végül dolgozd hozzá az élesztős tejet is. Fél órán keresztül keleszd letakarva, meleg helyen. Fél óra elteltével add hozzá a citromot, majd keverd erősen addig, amíg a tészta fényes és levegős nem lesz. Ezután újabb fél óra kelesztés következik. Ha már szépen feljött, nyújtsd egy centi vastagra, kend meg a kihűlt töltelékkel - ha a töltelék meleg, a bejgli sütés közben kireped, és nem lehet szépen szeletelni -, majd óvatosan tekerd fel. A kivajazott tepsiben még utoljára hagyd fél órát pihenni, majd kend meg a felvert tojással, hogy majd szép aranysárga legyen, majd szurkáld meg villával. 200 fokon kb. 1 óra alatt megsül. A mákos töltelékhez egy mélytányérban keverd el a mákot a tejszínnel és a tejjel, majd az egészet forrald össze. Ezután adj hozzá annyi búzadarát, hogy a massza összeálljon, de még kenhető maradjon. A diós töltelékhez a cukrot főzd fel egy kevés vízben, majd add hozzá a diót, illetve az ízesítőket. A rumot a végén keverd bele. Hagyd kihűlni, mielőtt a tésztába tekered.

Tálalás

2 db bejgli

Tárolás

Zacskóban / folckpackba tekerni, hogy puha maradjon.
Bejgli Bejgli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!