Mákos, diós bejgli
Hozzávalók
Mákos, diós bejgli
Elkészítés
Elkészítés
Hideg helyen 1-2 órát pihentetjük.
Amíg pihen, elkészítjük a mák és dió tölteléket.
Máktöltelék:
26 dkg cukrot 2,5 dl vízzel felforralunk. Leforrázzuk vele a darált mákot, hozzáadunk 1 késhegynyi fahéjat és fél citrom reszelt héját, majd jól összekeverjük. Hagyjuk kihűlni. Csak hidegen kenjük a tölteléket a tésztára. Ha túl folyós lenne, akkor egy kis zsemlemorzsát keverjünk bele.
Diótöltelék:
22 dkg cukrot, 2 dl vízzel felforralunk. Leforrázzuk vele a darált diót, hozzáadjuk az 1 késhegynyi fahéjat, a fél citrom levét, és 4 dkg zsemlemorzsát.
Se túl sűrű, se túl híg ne legyen a töltelék, mert kireped a tészta.
A tésztát lisztezett deszkára tesszük, 6 egyenlő részre osztjuk, cipókká formáljuk, és téglalap alakúra nyújtjuk. 3 mákos, 3 dióst töltünk meg úgy, hogy a tészta széléig kenjük meg a töltelékkel, majd a két végét 1 ujjnyira visszahajtjuk, a tésztát feltekerjük. A rudakat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, nem túl közel egymáshoz.
1 egész tojást egy kis tálban villával felverünk, és megkenjük a rudakat. És fél órára meleg helyre tesszük, majd ismét megkenjük a tojással és fél órára hideg helyre tesszük. (a tojás megszárad a tetején)
(Amíg az egyik íz az első fél órás pihenőjét tölti, addig a másik ízt is elkészítjük.)
200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt szép pirosra sütjük őket. Ha úgy érezzük, gyorsabban pirul, akkor egy alufóliát tegyünk a tetejére. (Nehogy megégessük.)
Elkészítés
Mákos, diós bejgli
Hozzávalók
Mákos, diós bejgli
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Hideg helyen 1-2 órát pihentetjük.
Amíg pihen, elkészítjük a mák és dió tölteléket.
Máktöltelék:
26 dkg cukrot 2,5 dl vízzel felforralunk. Leforrázzuk vele a darált mákot, hozzáadunk 1 késhegynyi fahéjat és fél citrom reszelt héját, majd jól összekeverjük. Hagyjuk kihűlni. Csak hidegen kenjük a tölteléket a tésztára. Ha túl folyós lenne, akkor egy kis zsemlemorzsát keverjünk bele.
Diótöltelék:
22 dkg cukrot, 2 dl vízzel felforralunk. Leforrázzuk vele a darált diót, hozzáadjuk az 1 késhegynyi fahéjat, a fél citrom levét, és 4 dkg zsemlemorzsát.
Se túl sűrű, se túl híg ne legyen a töltelék, mert kireped a tészta.
A tésztát lisztezett deszkára tesszük, 6 egyenlő részre osztjuk, cipókká formáljuk, és téglalap alakúra nyújtjuk. 3 mákos, 3 dióst töltünk meg úgy, hogy a tészta széléig kenjük meg a töltelékkel, majd a két végét 1 ujjnyira visszahajtjuk, a tésztát feltekerjük. A rudakat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, nem túl közel egymáshoz.
1 egész tojást egy kis tálban villával felverünk, és megkenjük a rudakat. És fél órára meleg helyre tesszük, majd ismét megkenjük a tojással és fél órára hideg helyre tesszük. (a tojás megszárad a tetején)
(Amíg az egyik íz az első fél órás pihenőjét tölti, addig a másik ízt is elkészítjük.)
200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt szép pirosra sütjük őket. Ha úgy érezzük, gyorsabban pirul, akkor egy alufóliát tegyünk a tetejére. (Nehogy megégessük.)
Elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?