Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Mákos, diós bejgli

negerne receptje https://www.sutnijo.hu/profil/7711-negerne
Mákos, diós bejgli
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Bejglik , Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 1 kg liszt
  • 20 dkg Rama
  • 15 dkg zsír
  • 60 dkg porcukor
  • 1 dkg élesztő
  • 2 db tojás
  • 2 dl tej
  • 1 csipet só
  • 40 dkg mák
  • 40 dkg dió
  • fahéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 4 dkg zsemlemorzsa
negerne negerne receptje

Elkészítés

Elkészítés

A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a Ramát és a zsírt, 8 dkg porcukrot és elmorzsoljuk őket. Az élesztőt 1 csipet cukorral a langyos tejbe felfuttatjuk, és a tésztához öntjük. Teszünk bele 1 egész tojást, 1 csipet sót, és jól összegyúrjuk.
Hideg helyen 1-2 órát pihentetjük.
Amíg pihen, elkészítjük a mák és dió tölteléket.
Máktöltelék:
26 dkg cukrot 2,5 dl vízzel felforralunk. Leforrázzuk vele a darált mákot, hozzáadunk 1 késhegynyi fahéjat és fél citrom reszelt héját, majd jól összekeverjük. Hagyjuk kihűlni. Csak hidegen kenjük a tölteléket a tésztára. Ha túl folyós lenne, akkor egy kis zsemlemorzsát keverjünk bele.
Diótöltelék:
22 dkg cukrot, 2 dl vízzel felforralunk. Leforrázzuk vele a darált diót, hozzáadjuk az 1 késhegynyi fahéjat, a fél citrom levét, és 4 dkg zsemlemorzsát.
Se túl sűrű, se túl híg ne legyen a töltelék, mert kireped a tészta.
A tésztát lisztezett deszkára tesszük, 6 egyenlő részre osztjuk, cipókká formáljuk, és téglalap alakúra nyújtjuk. 3 mákos, 3 dióst töltünk meg úgy, hogy a tészta széléig kenjük meg a töltelékkel, majd a két végét 1 ujjnyira visszahajtjuk, a tésztát feltekerjük. A rudakat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, nem túl közel egymáshoz.
1 egész tojást egy kis tálban villával felverünk, és megkenjük a rudakat. És fél órára meleg helyre tesszük, majd ismét megkenjük a tojással és fél órára hideg helyre tesszük. (a tojás megszárad a tetején)
(Amíg az egyik íz az első fél órás pihenőjét tölti, addig a másik ízt is elkészítjük.)
200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt szép pirosra sütjük őket. Ha úgy érezzük, gyorsabban pirul, akkor egy alufóliát tegyünk a tetejére. (Nehogy megégessük.)

Lépés leírása

Vélemények

haspoki

haspoki
2012.12.30. | 20:10

A recept alapján nagyon könnyen elkészítettem és finom lett :)
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!