Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bejgli /diós és mákos/

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

1,5 dl tejföl
2 dkg élesztő
1 db tojás
50 kg liszt
25 dkg Rama
5 dkg cukor
1 csipet só
1 tojás (a kenéshez)

Mákos Töltelék:

20 dkg darált mák
20 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja, leve
3 cl rum
5 dkg mazsola
1 dl forró tej

Diós töltelék:

20 dkg darált dió
20 dkg porcukor
1 dl forró tej
3 cl rum
5 dkg mazsola
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőt 180 fokra melegítjük, tepsire sütőpapírt helyezünk.

Elkészítés

Langyos tejfölben elmorzsoljuk az élesztőt, lisztbe elmorzsoljuk a margarint, cukrot, sót, tojást összedolgozzuk. 4 cipót készítünk, amit folpackba csomagolunk, és másnapig hűtőbe tesszük, töltelékek hozzávalóit összekeverjük forró tejjel leforrázzuk.
Másnap a bejgli tésztákat kivesszük, lisztezett deszkán kinyújtjuk, minden tészta belsejét tojásfehérjével bekenünk, rátesszük a tölteléket, föltekerjük, tojássárgájával, majd amikor már megszáradt tojásfehérjével bekenjük. 180 fokon 15-20 percig sütjük.

Tárolás

Folpackba csomagolva tároljuk.
Bejgli /diós és mákos/ Bejgli /diós és mákos/

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!