Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bejgli kicsit más töltelékkel

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

45 dkg liszt
12 dkg margarin
6 dkg zsír
5 dkg porcukor
15 g élesztő
1 tojássárgája
2 csipet só
1 dl langyos víz
1 tojássárgája a kenéshez

Töltelékek:

Almás mákos:

20 dkg darált mák
1 alma
10 dkg porcukor
1 dl tejszín
1 citrom reszelt héja
mazsola vagy meggy

Diós-kandírozott gyümölcsös:

20 dkg darált dió
1 dl tejszín
10 dkg porcukor
10 dkg kandírozott narancs vagy citrom héj vagy egyéb kandírozott gyümölcs

Gesztenyés-cseresznyés:

25 dkg gesztenyemassza
1 dl tejszín
4 ek. cseresznyelekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Tészta: a lisztet a margarinnal, a zsírral, porcukorral, tojássárgájával, sóval összeöntjük egy keverőtálba. Az élesztőt a vízbe morzsoljuk, elkeverjük, majd a tésztához adjuk. Jól összedolgozzuk, 3 részre osztjuk. 3 mm vékonyra nyújtjuk, majd megkenjük a töltelékekkel és feltekerjük. Tojássárgájával kenjük, és lehűtjük. 180 °C-os sütőben sütjük.
Töltelék: az almás-mákosnál és a diósnál a töltelékhez valókat összekeverjük, ezzel kenjük a tésztát. A gesztenyésnél a tésztát kenjük a lekvárral, majd rákenjük a tejszínes gesztenyemasszát.

Alternatív elkészítés

A cseresznye lekvár helyett más pikáns lekvárral is nagyon finom.
Bejgli kicsit más töltelékkel Bejgli kicsit más töltelékkel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
45 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!