Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Diós-mákos bejgli

FSzandi receptje https://www.sutnijo.hu/profil/6624-fszandi
Diós-mákos bejgli
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Bejglik , Egyéb sütemények

Hozzávalók

Tészta

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg olvasztott vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 2 dkg élesztő
  • 1,5-2 dl tej
  • 1 tojássárgája
  • kevés só
  • reszelt citromhéj
  • Dr. Oetker Vanillincukor
  • 1 egész
  • 2 tojás sárgája a lekenéshez

Töltelék

Mákos

  • 25 dkg mák
  • 15 dkg cukor
  • 1,5 dl víz
  • 1 reszelt alma
  • citromlé

Diós

  • 25 dkg darált dió
  • citromhéj
  • 15 dkg cukor
  • 1,5 dl víz
FSzandi FSzandi receptje

Elkészítés

Elkészítés

A hideg tej felében elkevertem az élesztőt. A lisztet összekevertem a többi hozzávalóval és az élesztős tejet is hozzáadtam, és kidagasztottam a tésztát. Hűvös helyen pihentettem 20 percet. Utána lekentem az egy tojás és két tojás sárgájának a keverékével és hagytam rászáradni, majd mégegyszer lekentem. Kicsit hústűvel megszúrtam a tésztát és aranybarnára sütöttem.

A tölteléknél a víz-cukorból szirupot főztem és leforráztam vele a diót, mákot. Ezzel töltöttem a bejglit.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!