Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Diós-mákos bejgli

FSzandi receptje https://www.sutnijo.hu/profil/6624-fszandi
Diós-mákos bejgli
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Bejglik , Egyéb sütemények

Hozzávalók

Tészta

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg olvasztott vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 2 dkg élesztő
  • 1,5-2 dl tej
  • 1 tojássárgája
  • kevés só
  • reszelt citromhéj
  • Dr. Oetker Vanillincukor
  • 1 egész
  • 2 tojás sárgája a lekenéshez

Töltelék

Mákos

  • 25 dkg mák
  • 15 dkg cukor
  • 1,5 dl víz
  • 1 reszelt alma
  • citromlé

Diós

  • 25 dkg darált dió
  • citromhéj
  • 15 dkg cukor
  • 1,5 dl víz
FSzandi FSzandi receptje

Elkészítés

Elkészítés

A hideg tej felében elkevertem az élesztőt. A lisztet összekevertem a többi hozzávalóval és az élesztős tejet is hozzáadtam, és kidagasztottam a tésztát. Hűvös helyen pihentettem 20 percet. Utána lekentem az egy tojás és két tojás sárgájának a keverékével és hagytam rászáradni, majd mégegyszer lekentem. Kicsit hústűvel megszúrtam a tésztát és aranybarnára sütöttem.

A tölteléknél a víz-cukorból szirupot főztem és leforráztam vele a diót, mákot. Ezzel töltöttem a bejglit.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató