Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mákos bejgli

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Mákos bejgli

0,5 kg liszt
25 dkg vaj
2 db tojás
5 dkg porcukor
2 dkg élesztő
2 dl tej
kevés só
1-2 db alma

Töltelék:

30 dkg darált mák
20 dkg cukor
3 dl tej
5 dkg liszt
mazsola
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt langyos tejjel, cukorral felfuttatjuk. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a jól felvert tojásokat, az élesztőt, a porcukrot, a sót, a tejet, majd gyorsan összedolgozzuk. Két órán át deszkán letakarva pihentetjük. Ezután két nagyobb, vagy 4 kisebb cipót formázunk belőle, kinyújtjuk, rákenjük a tölteléket, majd ráreszeljük az almát. A széleit 2 cm vastagságban üresen hagyjuk, összecsavarjuk úgy, hogy a csavarás végül alul legyen. Sütőlemezre fektetjük, (sütőpapírra) és egy órán át langyos helyen kelesztjük. Sütőbe helyezés előtt az oldalait villával gyengéden megszurkáljuk, nehogy felrepedjen. Forró sütőben 25-30 percig sütjük.
Máktöltelék:
A tejet felforraljuk, hozzáöntjük a darált elkevert mákot, és végül a cukrot. Mazsolát adunk hozzá.

Alternatív elkészítés

Almát azért adunk hozzá, hogy a tészta napok múlva se száradjon ki. Az ízét nem fogjuk érezni, még azt sem észleljük, hogy van benne, mert annyira szétfő! :)
Sütés közben a sütőt ne nyitogassuk!
Mákos bejgli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!