Mákos bejgli
Hozzávalók
Mákos bejgli
Töltelék:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Az élesztőt felfuttatjuk cukros tejben.
Beleöntjük a lisztes keverékbe, hozzáadjuk a tojást és egy pici sót. Összedolgozzuk és 1 órára hideg helyen pihentetjük. (én csak fél órát szoktam pihentetni).
3 részre osztjuk, kinyújtjuk és megkenjük a mákkal. Feltekerjük és enyhén zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük. Megkenjük tojással. Fél órát most meleg helyen pihentetjük, majd ismét megkenjük tojással. Ha a tojás megszáradt süthetjük.
Mákos bejgli
Hozzávalók
Mákos bejgli
Töltelék:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Az élesztőt felfuttatjuk cukros tejben.
Beleöntjük a lisztes keverékbe, hozzáadjuk a tojást és egy pici sót. Összedolgozzuk és 1 órára hideg helyen pihentetjük. (én csak fél órát szoktam pihentetni).
3 részre osztjuk, kinyújtjuk és megkenjük a mákkal. Feltekerjük és enyhén zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük. Megkenjük tojással. Fél órát most meleg helyen pihentetjük, majd ismét megkenjük tojással. Ha a tojás megszáradt süthetjük.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?