Diós bejgli
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Annak függvényében, hogy mekkora súlyú bejgliket szeretnénk mérjünk ki 15, illetve 30 dkg-s tésztadarabokat, virgoljuk ki (gömbölyítsük ki) és felhasználásig tegyük hűtőbe!
A töltetékhez a fahéjon és a dión kívül tegyünk mindent egy lábasba és forraljuk fel. Mikor már forr, belekeverjük a fahéjat, végül ráöntjük a darált dióra és alaposan eldolgozzuk.
Várjuk meg, amíg kissé kihűl a massza és könnyen alakítható nem lesz!
A kiadagolásnál hasonlóképpen járunk el, mint a tészta esetén.
Lisztezett deszkán nyújtsuk négyszög alakúra a tésztát, két fólia között hasonló méretűre vékonyítsuk a tölteléket, majd borítsuk a tésztára.
Két oldalát, valamint a tetején lévő részt kissé hajtsuk be, s kezdjük el óvatosan, jól összenyomkodva feltekerni. Ha ez megtörtént kézzel hengergetve tovább alakítható.
Tepsire tesszük és megkenjük tojássárgájával, betesszük a hűtőbe, s hagyjuk teljesen megszáradni.
Majd lekenjük tojásfehérjével, s szobahőmérsékleten rászárítjuk.
Sütés után egy fogpiszkálóval megszurkáljuk az oldalát. Kb.: 200C-on aranybarnára sütjük!
Alternatív elkészítés
Diós bejgli
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Annak függvényében, hogy mekkora súlyú bejgliket szeretnénk mérjünk ki 15, illetve 30 dkg-s tésztadarabokat, virgoljuk ki (gömbölyítsük ki) és felhasználásig tegyük hűtőbe!
A töltetékhez a fahéjon és a dión kívül tegyünk mindent egy lábasba és forraljuk fel. Mikor már forr, belekeverjük a fahéjat, végül ráöntjük a darált dióra és alaposan eldolgozzuk.
Várjuk meg, amíg kissé kihűl a massza és könnyen alakítható nem lesz!
A kiadagolásnál hasonlóképpen járunk el, mint a tészta esetén.
Lisztezett deszkán nyújtsuk négyszög alakúra a tésztát, két fólia között hasonló méretűre vékonyítsuk a tölteléket, majd borítsuk a tésztára.
Két oldalát, valamint a tetején lévő részt kissé hajtsuk be, s kezdjük el óvatosan, jól összenyomkodva feltekerni. Ha ez megtörtént kézzel hengergetve tovább alakítható.
Tepsire tesszük és megkenjük tojássárgájával, betesszük a hűtőbe, s hagyjuk teljesen megszáradni.
Majd lekenjük tojásfehérjével, s szobahőmérsékleten rászárítjuk.
Sütés után egy fogpiszkálóval megszurkáljuk az oldalát. Kb.: 200C-on aranybarnára sütjük!
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?