Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Jutka féle zamatos beigli

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

80 dkg sima liszt
25 dkg margarin
2-3 dl tej
1 ek. cukor
3 dkg élesztő
1 tojás
1 citrom reszelt héja
csipet só

A mákos-diós töltelékhez:

40-40 dkg mák és dió
30-30 dkg cukor
2,5 dl víz a mákosba
2 dl víz a diósba
1-1 db citrom reszelt héja
1-1 tasak vaníliás cukor
1-1 cs. mazsola
2-2 ek. méz
1-1 db reszelt alma

Kenéshez:

1 db tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Meleg helyiségben, langyos hozzávalókkal dolgozunk.

Elkészítés

A lisztet a margarinnal és a csipet sóval összemorzsoljuk. Kb. 1 dl langyos tejben 1 ek. cukorra,l 3 dkg élesztőt felfuttatunk és hozzáadjuk a lisztes margarinhoz. Beletesszük a tojást és a citrom reszelt héját. A többi langyos tejjel jó puha, lágy tésztát gyúrunk. Majd 4 cipóban, langyos helyen 1 órát letakarva pihentetjük.
Mákos töltelék: a cukrot 2,5 dl vízzel hólyagosra, sziruppá főzünk. Beletesszük a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot és a mákot. Egyet rottyantjuk, főzni nem szabad. Levéve a lángról beleforgatjuk a mazsolát, a mézet, a reszelt almát.
Diós töltelék: ugyanúgy készül, mint a mákos, csak dióval és 2 dl vízzel főzött sziruppal.
A cipókat egymás után késfoknyi vastagságúra, szögletes formára kinyújtjuk. Rákenjük 2-2 tésztára a langyos töltelékeket és felcsavarjuk. Sütőpapírral bélelt, vagy kikent-lisztezett tepsiben 1 órát kelesztjük, közben tojással többször lekenjük, sütés előtt villával alaposan megszurkáljuk. 45 percig 170 C fokon, alsó-felső lángon sütjük.

Tálalás

A 4 rúd tésztát teljes kihűlés után szeleteljük és tálra rendezzük.

Tárolás

Száraz, hűvös helyen folpackkal letakarva tárolhatjuk.

Alternatív elkészítés

Fontos: minden hozzávalónak szobahőmérsékletűnek kell lennie.
Jutka féle zamatos beigli Jutka féle zamatos beigli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!