Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mákos - marcipános bejgli

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Mákos - marcipános bejgli

250 g liszt
20 g élesztő
120 g puha vaj
50 g cukor
2 ek. tejföl
tejszín (amennyit fölvesz) (75 ml-t használtam)
pici só
1 tojás a kenéshez

Töltelék:

200 g mák
150 g cukor
100 ml forró víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Töltelék elkészítése:
A mákot egy tálba szórjuk és leöntjük a forró vízzel, elkeverjük. Várunk 5 percet és hozzáadjuk a cukrot, ismét elkeverjük.
A marcipánt pici kockákra vágjuk, hogy könnyebben kezelhető legyen és a cukros mákhoz keverjük. Hagyjuk, hogy kihűljön.
Elkészítjük a tepsit, én sütőpapírt tettem rá. A sütőt felmelegítjük.
A tésztához kimérjük a lisztet, cukrot, sót, belemorzsoljuk az élesztőt és összekeverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, tejszínt, a vajat és összekeverjük a géppel. Addig keverjük, amíg egy gombóccá állt össze a tészta.
Ezután a munkalapra rakjuk és kézzel fényes rugalmas tésztát dagasztunk.
Kétfelé vesszük a tésztát, egyenként gombócot formázunk belőlük.
Kinyújtjuk és megtöltjük a marcipános mákkal.
Ezután feltekerjük a töltött tésztát, és a tepsire helyezzük. A tészta másik felével is ugyanígy járunk el.
A tepsin megkenjük a bejgliket tojássárgájával, amihez előtte 1 tk. vizet adunk.
Hagyjuk állni 5 percet, hogy rászáradjon.
Megkenjük a tojásfehérjével és a rúd közepét több helyen megszurkáljuk az aljáig, egy evőpálcikával.
Berakjuk a forró sütőbe és 28 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat mindenkinek!
Mákos - marcipános bejgli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!