Mákos - marcipános bejgli
Hozzávalók
Mákos - marcipános bejgli
Töltelék:
Elkészítés
Elkészítés
A mákot egy tálba szórjuk és leöntjük a forró vízzel, elkeverjük. Várunk 5 percet és hozzáadjuk a cukrot, ismét elkeverjük.
A marcipánt pici kockákra vágjuk, hogy könnyebben kezelhető legyen és a cukros mákhoz keverjük. Hagyjuk, hogy kihűljön.
Elkészítjük a tepsit, én sütőpapírt tettem rá. A sütőt felmelegítjük.
A tésztához kimérjük a lisztet, cukrot, sót, belemorzsoljuk az élesztőt és összekeverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, tejszínt, a vajat és összekeverjük a géppel. Addig keverjük, amíg egy gombóccá állt össze a tészta.
Ezután a munkalapra rakjuk és kézzel fényes rugalmas tésztát dagasztunk.
Kétfelé vesszük a tésztát, egyenként gombócot formázunk belőlük.
Kinyújtjuk és megtöltjük a marcipános mákkal.
Ezután feltekerjük a töltött tésztát, és a tepsire helyezzük. A tészta másik felével is ugyanígy járunk el.
A tepsin megkenjük a bejgliket tojássárgájával, amihez előtte 1 tk. vizet adunk.
Hagyjuk állni 5 percet, hogy rászáradjon.
Megkenjük a tojásfehérjével és a rúd közepét több helyen megszurkáljuk az aljáig, egy evőpálcikával.
Berakjuk a forró sütőbe és 28 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat mindenkinek!
Mákos - marcipános bejgli
Hozzávalók
Mákos - marcipános bejgli
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A mákot egy tálba szórjuk és leöntjük a forró vízzel, elkeverjük. Várunk 5 percet és hozzáadjuk a cukrot, ismét elkeverjük.
A marcipánt pici kockákra vágjuk, hogy könnyebben kezelhető legyen és a cukros mákhoz keverjük. Hagyjuk, hogy kihűljön.
Elkészítjük a tepsit, én sütőpapírt tettem rá. A sütőt felmelegítjük.
A tésztához kimérjük a lisztet, cukrot, sót, belemorzsoljuk az élesztőt és összekeverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, tejszínt, a vajat és összekeverjük a géppel. Addig keverjük, amíg egy gombóccá állt össze a tészta.
Ezután a munkalapra rakjuk és kézzel fényes rugalmas tésztát dagasztunk.
Kétfelé vesszük a tésztát, egyenként gombócot formázunk belőlük.
Kinyújtjuk és megtöltjük a marcipános mákkal.
Ezután feltekerjük a töltött tésztát, és a tepsire helyezzük. A tészta másik felével is ugyanígy járunk el.
A tepsin megkenjük a bejgliket tojássárgájával, amihez előtte 1 tk. vizet adunk.
Hagyjuk állni 5 percet, hogy rászáradjon.
Megkenjük a tojásfehérjével és a rúd közepét több helyen megszurkáljuk az aljáig, egy evőpálcikával.
Berakjuk a forró sütőbe és 28 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat mindenkinek!
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?