Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Málnás-mandulás bejgli

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához (4 rùd):

500 g liszt
200 g vaj
70 g porcukor
1 csipet só
2 db tojássárgája
100 ml tej

Töltelékhez (2 rùd):

250-300 g fagyasztott málna
1 üveg málna lekvár
100 g őrölt mandula
100 g szeletelt mandula

Díszítéshez/kenéshez:

1 tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A fagyasztott málnát meghintjük 1 tasak Dr. Oetker Vanillin cukorral. Kiolvasztjuk, majd lecsöpögtetjük.

Elkészítés

A lisztet tálba szitáljuk, elkeverjük benne a csomag élesztőt. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel jól összedolgozzuk, először alacsony, majd magasabb fokozaton összeálló tésztává dagasztjuk.
A tésztából négy cipót formázunk, és hideg helyen fél órát pihentetjük.
A töltelékhez a lekvárt jól összekeverjük és hozzáadjuk az őrölt és szeletelt mandulát is. Jól összekeverjük.
A pihentetett tésztát kinyújtjuk, rákenjük a lekváros mandulát úgy, hogy a két szélére ne kerüljön. Rászórjuk a lecsöpögtetett málna szemeket.
A tészta szélét behajtjuk, majd feltekerjük.
A tészta nyújtásánál a deszkát és a tésztát ne lisztezzük, 2 sütőpapír között könnyen kinyújtható.
A bejgliket egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük. A tojás sárgáját és fehérjét szétválasztjuk. Először a bejgliket megkenjük hosszában tojássárgájával, majd hűvös helyen 1 órát száradni hagyjuk. Ezután tojásfehérjével kenjük meg a tésztákat keresztben és újabb 1 órát száradni hagyjuk.
A bejgliket több helyen megszurkáljuk, hogy a keletkező gőz ki tudjon jönni, így nem reped ki a tészta.
Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve)
Gáz: 3 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25-30 perc

Tálalás

A tészta 4 rúdhoz elegendő, a töltelék 2 rúdhoz.

Tárolás

Hűvös helyen akár 2 hétig is tárolható.

Alternatív elkészítés

Lehetőleg sűrű lekvárt válasszunk, egyébként kifolyhat a feltekerés során.
Én összekevertem 2 féle lekvárt, így az íze se nem túl édes se nem savanyú és így elég sűrű is lett a mandula hozzáadása után.
Szép márványos lesz a teteje, ha a tojássárgájával hosszában, fehérjével pedig keresztben kenjük meg.
Málnás-mandulás bejgli Málnás-mandulás bejgli Málnás-mandulás bejgli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
45 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!