Málnás-mandulás bejgli
Hozzávalók
Tésztához (4 rùd):
Töltelékhez (2 rùd):
Díszítéshez/kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A tésztából négy cipót formázunk, és hideg helyen fél órát pihentetjük.
A töltelékhez a lekvárt jól összekeverjük és hozzáadjuk az őrölt és szeletelt mandulát is. Jól összekeverjük.
A pihentetett tésztát kinyújtjuk, rákenjük a lekváros mandulát úgy, hogy a két szélére ne kerüljön. Rászórjuk a lecsöpögtetett málna szemeket.
A tészta szélét behajtjuk, majd feltekerjük.
A tészta nyújtásánál a deszkát és a tésztát ne lisztezzük, 2 sütőpapír között könnyen kinyújtható.
A bejgliket egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük. A tojás sárgáját és fehérjét szétválasztjuk. Először a bejgliket megkenjük hosszában tojássárgájával, majd hűvös helyen 1 órát száradni hagyjuk. Ezután tojásfehérjével kenjük meg a tésztákat keresztben és újabb 1 órát száradni hagyjuk.
A bejgliket több helyen megszurkáljuk, hogy a keletkező gőz ki tudjon jönni, így nem reped ki a tészta.
Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve)
Gáz: 3 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Én összekevertem 2 féle lekvárt, így az íze se nem túl édes se nem savanyú és így elég sűrű is lett a mandula hozzáadása után.
Szép márványos lesz a teteje, ha a tojássárgájával hosszában, fehérjével pedig keresztben kenjük meg.
Málnás-mandulás bejgli
Hozzávalók
Tésztához (4 rùd):
Töltelékhez (2 rùd):
Díszítéshez/kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A tésztából négy cipót formázunk, és hideg helyen fél órát pihentetjük.
A töltelékhez a lekvárt jól összekeverjük és hozzáadjuk az őrölt és szeletelt mandulát is. Jól összekeverjük.
A pihentetett tésztát kinyújtjuk, rákenjük a lekváros mandulát úgy, hogy a két szélére ne kerüljön. Rászórjuk a lecsöpögtetett málna szemeket.
A tészta szélét behajtjuk, majd feltekerjük.
A tészta nyújtásánál a deszkát és a tésztát ne lisztezzük, 2 sütőpapír között könnyen kinyújtható.
A bejgliket egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük. A tojás sárgáját és fehérjét szétválasztjuk. Először a bejgliket megkenjük hosszában tojássárgájával, majd hűvös helyen 1 órát száradni hagyjuk. Ezután tojásfehérjével kenjük meg a tésztákat keresztben és újabb 1 órát száradni hagyjuk.
A bejgliket több helyen megszurkáljuk, hogy a keletkező gőz ki tudjon jönni, így nem reped ki a tészta.
Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve)
Gáz: 3 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Én összekevertem 2 féle lekvárt, így az íze se nem túl édes se nem savanyú és így elég sűrű is lett a mandula hozzáadása után.
Szép márványos lesz a teteje, ha a tojássárgájával hosszában, fehérjével pedig keresztben kenjük meg.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?