Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mákos bejgli, ahogy mi szeretjük.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

50 dkg liszt
25 dkg margarin vagy vaj
2 dkg élesztő
1 dl tej
1 ek. porcukor
3 tojás
1,5 dl tejföl
1 csipet só

A töltelékhez:

40 dkg darált mák
25 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
ízlés szerint mazsola (el is hagyható)
1 ek. vaj
1 tojás
1 dl tej
1 tojás a kenéshez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt belemorzsoljuk a meglangyosított cukros tejbe. Miután felfuttattuk a többi hozzávalóval együtt jól kidolgozzuk. A tésztát 2 vagy 4 cipóra osztjuk attól függően mekkora kalácsokat szeretnénk, és fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A hozzávalókat se túl sűrű, se túl híg krémmé főzzük és hagyjuk kihűlni.
A cipókat egyenként 5 mm vastagságúra kinyújtjuk és egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket. Tekerjük fel úgy, hogy előtte a két szélét visszahajtjuk. Kenjük meg a tetejét tojássárgájával, majd tegyük a hűtőszekrénybe fél órára, hogy a tojás foltosra száradjon meg. Sütés előtt kenjük meg a tetejét újra tojással, így lesz márványos a teteje. Végül 35 perc alatt 175 C fokos sütőben készre sütjük.

Tálalás

Karácsonyi dekorációval az ünnepi asztal mutatós kelléke.
Mákos bejgli, ahogy mi szeretjük.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!