Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Diós bejgli

moncsesz receptje https://www.sutnijo.hu/profil/10252-moncsesz
Diós bejgli
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Bejglik , Egyéb sütemények

Hozzávalók

A tésztához

  • 50 kg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 2 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • csipet só
  • reszelt ciromhéj

A töltelékhez

moncsesz moncsesz receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tésztához 2 dl tejben feloldjuk a porcukrot, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. A liszthez az élesztős tejet és a 2 tojássárgáját hozzákeverjük, majd a margarint, a csipet sót, és a reszelt citromhéjat. A tésztát jól összedolgozzuk: Meleg helyen pihentetjük, kb. fél órát.
Az 1 dl tejet felfuttatjuk és hozzákeverjük a diót, a cukrot és a citromhéjat. Várunk míg rottyan egyet majd levesszük és kihűtjük.
A tésztát 2 részre osztjuk, és kinyújtjuk, a tölteléket eloszlatjuk a tésztán majd óvatosan feltekerjük. A két rudat a tepsibe helyezzük. A bejglik tetejét megkenjük az 1 tojás sárgájával. Kb. 200 fokos sütőben kb. 50 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!