Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Diós bejgli

moncsesz receptje https://www.sutnijo.hu/profil/10252-moncsesz
Diós bejgli
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Bejglik , Egyéb sütemények

Hozzávalók

A tésztához

  • 50 kg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 2 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • csipet só
  • reszelt ciromhéj

A töltelékhez

moncsesz moncsesz receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tésztához 2 dl tejben feloldjuk a porcukrot, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. A liszthez az élesztős tejet és a 2 tojássárgáját hozzákeverjük, majd a margarint, a csipet sót, és a reszelt citromhéjat. A tésztát jól összedolgozzuk: Meleg helyen pihentetjük, kb. fél órát.
Az 1 dl tejet felfuttatjuk és hozzákeverjük a diót, a cukrot és a citromhéjat. Várunk míg rottyan egyet majd levesszük és kihűtjük.
A tésztát 2 részre osztjuk, és kinyújtjuk, a tölteléket eloszlatjuk a tésztán majd óvatosan feltekerjük. A két rudat a tepsibe helyezzük. A bejglik tetejét megkenjük az 1 tojás sárgájával. Kb. 200 fokos sütőben kb. 50 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató