Kókuszos bejgli
Hozzávalók
(4 rúd) Tésztához:
(2 rúd) Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük, majd belekeverjük a kókuszreszeléket.
A pihentetett bejgli tésztát két sütőpapír között vékonyra, téglalap alakúra nyújtjuk. Kinyújthatjuk sütőpapír nélkül is, de fontos, hogy a tészta nyújtásánál a deszkát és a tésztát ne lisztezzük!
Először vékonyan megkenjük szeder vagy málna lekvárral (Fontos, hogy sötét színe legyen, úgy lesz szép cirmos színe a bejgli töltelékének.) Rákenjük a tölteléket úgy, hogy a két szélére ne kerüljön, behajtjuk a rövid széleket, és felcsavarjuk.
A bejgliket egy sütőpapíros tepsibe fektetjük, és fél órát pihentetjük. Hosszában megkenjük tojássárgájával, majd hűvös helyen egy órát száradni hagyjuk. Ezután keresztben tojásfehérjével kenjük meg a tésztákat és újabb egy órát hagyjuk száradni. A bejgliket több helyen megszurkáljuk, hogy a keletkező gőz ki tudjon jönni, így nem reped ki a tészta.
Pár percig hagyom száradni, majd előmelegített, 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütöm a bejglit.
Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve)
Gáz: 3 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
A márványos külső eléréséhez a tojást szétválasztjuk, a sárgájával hosszanti irányban kenjük meg a bejgliket majd fél óra - 1 óra elteltével keresztbe kenjük meg a tojásfehérjével.
Kókuszos bejgli
Hozzávalók
(4 rúd) Tésztához:
(2 rúd) Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük, majd belekeverjük a kókuszreszeléket.
A pihentetett bejgli tésztát két sütőpapír között vékonyra, téglalap alakúra nyújtjuk. Kinyújthatjuk sütőpapír nélkül is, de fontos, hogy a tészta nyújtásánál a deszkát és a tésztát ne lisztezzük!
Először vékonyan megkenjük szeder vagy málna lekvárral (Fontos, hogy sötét színe legyen, úgy lesz szép cirmos színe a bejgli töltelékének.) Rákenjük a tölteléket úgy, hogy a két szélére ne kerüljön, behajtjuk a rövid széleket, és felcsavarjuk.
A bejgliket egy sütőpapíros tepsibe fektetjük, és fél órát pihentetjük. Hosszában megkenjük tojássárgájával, majd hűvös helyen egy órát száradni hagyjuk. Ezután keresztben tojásfehérjével kenjük meg a tésztákat és újabb egy órát hagyjuk száradni. A bejgliket több helyen megszurkáljuk, hogy a keletkező gőz ki tudjon jönni, így nem reped ki a tészta.
Pár percig hagyom száradni, majd előmelegített, 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütöm a bejglit.
Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve)
Gáz: 3 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
A márványos külső eléréséhez a tojást szétválasztjuk, a sárgájával hosszanti irányban kenjük meg a bejgliket majd fél óra - 1 óra elteltével keresztbe kenjük meg a tojásfehérjével.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?