Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Bejgli

pezsegj20 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/11000-pezsegj20
Bejgli
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Bejglik , Egyéb sütemények

Hozzávalók

Tészta

  • 0,5 kg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 1 dkg élesztő
  • 5 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • kicsi tej az élesztőhöz

Töltelék

Tetejére

  • 2 tojássárgája
  • 1 tojásfehérje
pezsegj20 pezsegj20 receptje

Elkészítés

Előkészítés

A tölteléket akár előző nap is el lehet készíteni.

Az élesztőt pici tejben egy csipet cukorral megfuttatom, addig a lisztet a margarinnal elmorzsolom, majd hozzáadom a tojást és a cukrot, végül az élesztőt. Jól összegyúrom, majd 3 részre osztom és hagyom kelni.
A töltelékhez a cukrot a vízzel cukorszirupnak megfőzöm. Ha kész a mákhoz vagy dióhoz öntöm óvatosan, nem biztos, hogy minden fölveszi. 3 részre osztom, kihűtöm.
Ha megkelt a tészta kinyújtom mind a hármat és beleteszem a tölteléket. (amit liszten ki is lehet nyújtani vagy késsel elkenem rajta.
Ha kész a széleit behajtom, megkenem és feltekerem. Ha kész hideg helyre teszem és lekenem tojás sárgájával. Ha megszáradt az első réteg tojássárgája megkenem még egyszer, majd végül, ha az is rászáradt, beviszem a melegre kelesztem és tojásfehérjével is megkenem. Végül megsütöm 170 fokon.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!