Bejgli
Hozzávalók
Tészta:
Mák/Dió töltelék:
Elkészítés
Elkészítés
A tészta csak annyira legyen puha, hogy majd feltekerhető legyen.
A tésztát osszuk 3 egyenlő részre és kb.: 30 percre tegyük hűtőbe.
A tésztát nyújtsuk ki 20*25 cm téglalapra, de ne lisztezzük be a deszkát és a tésztát sem, mert így lesz szép fényes a bejglink. Ha ragacsos lenne a tészta, akkor nyugodtan dolgozzunk hozzá még lisztet.
Töltsük meg és tekerjük fel, majd kenjük meg tojássárgájával. Tegyük hűvös helyre (ne hűtőbe). Ha a tojássárgája megszáradt, kenjük meg a tojásfehérjével és reggelik hűvös helyen pihentessük.
Másnap szurkáljuk meg középen (a gőz miatt) és 180°C-on kb.: 20-25 percig süssük.
A töltelékhez a cukrot és a vizet felforraljuk, majd ráöntjük a többi hozzávalóra, majd összekeverjük. Ha kihűlt, tölthető a bejglibe.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Én gesztenyéset is készítettem, ehhez 20 dkg gesztenyepürét egy pici rummal összekevertem és ezt töltöttem a bejglibe.
Bejgli
Hozzávalók
Tészta:
Mák/Dió töltelék:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tészta csak annyira legyen puha, hogy majd feltekerhető legyen.
A tésztát osszuk 3 egyenlő részre és kb.: 30 percre tegyük hűtőbe.
A tésztát nyújtsuk ki 20*25 cm téglalapra, de ne lisztezzük be a deszkát és a tésztát sem, mert így lesz szép fényes a bejglink. Ha ragacsos lenne a tészta, akkor nyugodtan dolgozzunk hozzá még lisztet.
Töltsük meg és tekerjük fel, majd kenjük meg tojássárgájával. Tegyük hűvös helyre (ne hűtőbe). Ha a tojássárgája megszáradt, kenjük meg a tojásfehérjével és reggelik hűvös helyen pihentessük.
Másnap szurkáljuk meg középen (a gőz miatt) és 180°C-on kb.: 20-25 percig süssük.
A töltelékhez a cukrot és a vizet felforraljuk, majd ráöntjük a többi hozzávalóra, majd összekeverjük. Ha kihűlt, tölthető a bejglibe.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Én gesztenyéset is készítettem, ehhez 20 dkg gesztenyepürét egy pici rummal összekevertem és ezt töltöttem a bejglibe.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?