Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Kakaós csiga

Bogi79 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/4459-bogi79
Kakaós csiga
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Péksütemények , Egyéb sütemények

Hozzávalók

Tészta

  • 500 g liszt
  • 40 g friss élesztő
  • 350 ml langyos tej
  • 6 teáskanál cukor
  • 1 fél teáskanál só
  • 2 evőkanál étolaj

Töltelék

  • 70 g olvasztott vaj
  • 16 kiskanál cukor
  • 8 kiskanál keserű kakaópor

Tetejére

  • 1,5 dl forró tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
Bogi79 Bogi79 receptje

Elkészítés

Tészta elkészítése

A lisztet tálba teszem, majd lyukat készítek a közepébe és abba belemorzsolom az élesztőt, 1 kiskanál cukrot rászórok és ráöntöm a langyos tej kb. negyedét. 15 percet állni hagyom.
Az előzőkhez hozzáteszem a tészta többi hozzávalóját is és robotgéppel (esetleg kézzel) sima tésztát dagasztok. A langyos tejet a végén célszerű hozzáadagolni, mert előfordulhat, hogy a liszt másfajta, mint a receptben és kevesebb is elég lesz a folyadékból. Letakarva duplájára kelesztem a kapott tésztát (kb. 30-60 perc).

Töltelék elkészítése

A cukrot a kakaóporral 2:1 arányban szoktam keverni, a mennyisége pedig erősen ízlésfüggő. Szerintem annyi jó, ami ellepi a kinyújtott tésztát teljesen.

Összeállítás

A megkelt tésztát kb. ujjnyira kinyújtom téglalap alakúra. Megkenem az olvasztott vajjal, jó alaposan. Rászórom a cukros kakaóport. Ebből is jó sokat :-)
Feltekerem a tésztát a hosszú oldallal párhuzamosan (mint a bejglit), jó szorosan. Kb. kétujjnyi vastag szeleteket vágok a rúdból, majd a sütőpapírral fedett tepsibe teszem őket. A legnagyobb tepsimbe 9 db-ot tettem, ezek nem értek össze a sütés során. 13-15 darab lesz belőle. Kb. 20 percet kelesztem még őket, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütöm. A sütés utolsó pár percében forrósítok tejet és vaníliás cukrot keverek bele. A kész csigákat kiveszem a sütőből és azonnal meglocsolom a vaníliás tejjel. Ettől puhák maradnak a kakaós csigák még másnapra is (már ha megérik a másnapot).

Lépés leírása

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató