Kakaós csiga
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítés
Tészta elkészítése
Az előzőkhez hozzáteszem a tészta többi hozzávalóját is és robotgéppel (esetleg kézzel) sima tésztát dagasztok. A langyos tejet a végén célszerű hozzáadagolni, mert előfordulhat, hogy a liszt másfajta, mint a receptben és kevesebb is elég lesz a folyadékból. Letakarva duplájára kelesztem a kapott tésztát (kb. 30-60 perc).
Töltelék elkészítése
Összeállítás
Feltekerem a tésztát a hosszú oldallal párhuzamosan (mint a bejglit), jó szorosan. Kb. kétujjnyi vastag szeleteket vágok a rúdból, majd a sütőpapírral fedett tepsibe teszem őket. A legnagyobb tepsimbe 9 db-ot tettem, ezek nem értek össze a sütés során. 13-15 darab lesz belőle. Kb. 20 percet kelesztem még őket, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütöm. A sütés utolsó pár percében forrósítok tejet és vaníliás cukrot keverek bele. A kész csigákat kiveszem a sütőből és azonnal meglocsolom a vaníliás tejjel. Ettől puhák maradnak a kakaós csigák még másnapra is (már ha megérik a másnapot).
Elkészítés
Kakaós csiga
Hozzávalók
Tészta:
Elkészítés lépésről lépésre
Tészta elkészítése
Az előzőkhez hozzáteszem a tészta többi hozzávalóját is és robotgéppel (esetleg kézzel) sima tésztát dagasztok. A langyos tejet a végén célszerű hozzáadagolni, mert előfordulhat, hogy a liszt másfajta, mint a receptben és kevesebb is elég lesz a folyadékból. Letakarva duplájára kelesztem a kapott tésztát (kb. 30-60 perc).
Töltelék elkészítése
Összeállítás
Feltekerem a tésztát a hosszú oldallal párhuzamosan (mint a bejglit), jó szorosan. Kb. kétujjnyi vastag szeleteket vágok a rúdból, majd a sütőpapírral fedett tepsibe teszem őket. A legnagyobb tepsimbe 9 db-ot tettem, ezek nem értek össze a sütés során. 13-15 darab lesz belőle. Kb. 20 percet kelesztem még őket, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütöm. A sütés utolsó pár percében forrósítok tejet és vaníliás cukrot keverek bele. A kész csigákat kiveszem a sütőből és azonnal meglocsolom a vaníliás tejjel. Ettől puhák maradnak a kakaós csigák még másnapra is (már ha megérik a másnapot).
Elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?