Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Túrós bukta

Neirda receptje https://www.sutnijo.hu/profil/5097-neirda
Túrós bukta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Bukták, briósok , Péksütemények , Egyéb sütemények

Hozzávalók

Tészta

  • 80 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 5 dkg élesztő
  • 2 ek. cukor
  • 2 dl tej

Töltelék

  • 50 dkg túró
  • cukor ízlés szerint
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • mazsola ízlés szerint
  • kevés citromhéj (kihagyható)
  • 2 db tojás szétválasztva (sárgájára és fehérjére)
Neirda Neirda receptje

Elkészítés

Elkészítés

Az élesztőt langyos tejben és 1 kiskanál cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal, a tojásokkal, élesztővel és a cukorral összedolgozzuk simára. Ujjnyi vastagságúra kinyújtom, és téglalapokra felvágom.
A túrót a tojássárgájákkal, a cukorral, a vaníliás cukorral, citromhéjjal és a mazsolával elkeverem, végül hozzáadom a felvert fehérjét.
A téglalapokat megtöltöm a töltelékkel, és „becsomagolom”. Zsírozott tepsibe tesszük, kb. fél órát kelesztem.
Ha megkelt, 150 fokon kb. 15 perc alatt megsütöm.

Tálalás

Porcukorral meghintve tálalom.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Lekvárral is tölthető.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!