Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Almás-bodzás bukta

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Almás-bodzás bukta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Bukták, briósok , Egyéb sütemények

Hozzávalók

12 darabhoz

  • tepsi mérete (kb. 30x20 cm)

Tésztához

Töltelékhez

Ezen kívül

  • kb. 50 g Rama margarin
  • porcukor

Elkészítés

Elkészítés:

Kelt tészta: A tejet megmelegítjük, és felolvasztjuk benne a margarint. A lisztet keverőtálba öntjük, és az élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
Töltelék: Az almákat meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk. A pudingport kb. 6 evőkanál bodzaszörppel simára keverjük. A maradék szörpöt a cukorral és a reszelt citromhéjjal felforraljuk, a megkevert pudingport beleöntjük, és 1 perc alatt kevergetés közben megfőzzük, majd beletesszük az almakockákat. A margarint felolvasztjuk, és kb. a negyedével a formát vékonyan kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, hengerré formázzuk, és 12 egyforma méretű darabra osztjuk. Mindegyik darabot golyóvá formázzuk, kör alakúra nyújtjuk (Ø kb.12 cm), és egyenként kb. 2 evőkanál tölteléket teszünk a közepébe. A tésztát ráhajtjuk a töltelékre és szorosan összenyomjuk. A buktákat vágással lefelé a formába tesszük, és a maradék folyékony zsiradékkal megkenjük. Még egyszer hagyjuk addig kelni, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 20 perc). A formát rácson a sütő alsó felébe toljuk.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25-28 perc
A forró buktákat porcukorral meghintjük, és melegen tálaljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A buktát Dr. Oetker Expressz Vaníliaízű desszertöntettel tálaljuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!