Almás buktatorta
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
A forma kenéséhez:
A tészta kenéséhez:
Elkészítés
Elkészítés
Egy tálba szitáljuk a lisztet, beleszórjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, beletesszük a tojás sárgáját és az olvasztott margarint.
Alaposan kidagasztjuk.
Akkor jó, ha már nem csak az edény falától válik el a tészta, hanem a kezünktől is.
Meleg helyen egy konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Az almákat alaposan megtisztítjuk, héjukat lehántjuk, a reszelő nagy lyukán lereszeljük.
A levét kicsavarjuk, arra nem lesz szükség.
Az almához keverjük a cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat és alaposan összeforgatjuk.
A megkelt tésztát enyhén lisztes felületre borítjuk és téglalap alakúra, kb. fél cm vastagra elnyújtjuk.
A tésztából téglalap alakú darabokat vágunk.
Megszórjuk a lapokat búzadarával, majd egyenletesen elosztjuk az almás tölteléket.
A téglalap két rövidebb oldalát behajtjuk.
Az egyik hosszabbik oldalát a töltelékre fordítjuk és ujjal lenyomkodjuk.
A hajtás részt oldalra fordítjuk és kicsit a tésztához csípjük.
Margarinnal kikent és kilisztezett csatos formába rakjuk a buktákat
Olvasztott margarinnal lekenjük és még 30 percet kelesztjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt megsütjük.
Amint kivettük a sütőből, lekenjük tejjel és 10 percre letakarjuk egy konyharuhával.
Amint hűlt, levesszük a csatos formát, majd óvatosan kiborítjuk és azonnal visszafordítva egy tálcára vagy nagyobb tányérra tesszük.
Tálalás
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Tárolás
Almás buktatorta
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
A forma kenéséhez:
A tészta kenéséhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Egy tálba szitáljuk a lisztet, beleszórjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, beletesszük a tojás sárgáját és az olvasztott margarint.
Alaposan kidagasztjuk.
Akkor jó, ha már nem csak az edény falától válik el a tészta, hanem a kezünktől is.
Meleg helyen egy konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Az almákat alaposan megtisztítjuk, héjukat lehántjuk, a reszelő nagy lyukán lereszeljük.
A levét kicsavarjuk, arra nem lesz szükség.
Az almához keverjük a cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat és alaposan összeforgatjuk.
A megkelt tésztát enyhén lisztes felületre borítjuk és téglalap alakúra, kb. fél cm vastagra elnyújtjuk.
A tésztából téglalap alakú darabokat vágunk.
Megszórjuk a lapokat búzadarával, majd egyenletesen elosztjuk az almás tölteléket.
A téglalap két rövidebb oldalát behajtjuk.
Az egyik hosszabbik oldalát a töltelékre fordítjuk és ujjal lenyomkodjuk.
A hajtás részt oldalra fordítjuk és kicsit a tésztához csípjük.
Margarinnal kikent és kilisztezett csatos formába rakjuk a buktákat
Olvasztott margarinnal lekenjük és még 30 percet kelesztjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt megsütjük.
Amint kivettük a sütőből, lekenjük tejjel és 10 percre letakarjuk egy konyharuhával.
Amint hűlt, levesszük a csatos formát, majd óvatosan kiborítjuk és azonnal visszafordítva egy tálcára vagy nagyobb tányérra tesszük.
Tálalás
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?