Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás buktatorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2,5 dl tej
5+1 evőkanál cukor
1 csipet só
8 dkg olvasztott margarin
1 tojássárgája

Töltelékhez:

5 nagy alma (75 dkg feldolgozás előtt mérve)
3 evőkanál cukor
1 kiskanál őrölt fahéj
1 evőkanál búzadara

A forma kenéséhez:

5 dkg margarin
1 evőkanál liszt

A tészta kenéséhez:

5 dkg margarin
½ dl tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a meleg, de nem forró tejben egy evőkanál cukorral.
Egy tálba szitáljuk a lisztet, beleszórjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, beletesszük a tojás sárgáját és az olvasztott margarint.
Alaposan kidagasztjuk.
Akkor jó, ha már nem csak az edény falától válik el a tészta, hanem a kezünktől is.
Meleg helyen egy konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Az almákat alaposan megtisztítjuk, héjukat lehántjuk, a reszelő nagy lyukán lereszeljük.
A levét kicsavarjuk, arra nem lesz szükség.
Az almához keverjük a cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat és alaposan összeforgatjuk.
A megkelt tésztát enyhén lisztes felületre borítjuk és téglalap alakúra, kb. fél cm vastagra elnyújtjuk.
A tésztából téglalap alakú darabokat vágunk.
Megszórjuk a lapokat búzadarával, majd egyenletesen elosztjuk az almás tölteléket.
A téglalap két rövidebb oldalát behajtjuk.
Az egyik hosszabbik oldalát a töltelékre fordítjuk és ujjal lenyomkodjuk.
A hajtás részt oldalra fordítjuk és kicsit a tésztához csípjük.
Margarinnal kikent és kilisztezett csatos formába rakjuk a buktákat
Olvasztott margarinnal lekenjük és még 30 percet kelesztjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt megsütjük.
Amint kivettük a sütőből, lekenjük tejjel és 10 percre letakarjuk egy konyharuhával.
Amint hűlt, levesszük a csatos formát, majd óvatosan kiborítjuk és azonnal visszafordítva egy tálcára vagy nagyobb tányérra tesszük.

Tálalás

11 főre.
Porcukorral meghintve tálaljuk.

Tárolás

Légmentesen elzárt helyen sokáig puha marad.
Almás buktatorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!