Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Isteni bukta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Isteni bukta

350 ml tej
30 g élesztő
50 g porcukor
250 g liszt
250 g rétesliszt
4 g só
1 db tojás
90 g vaj
120 g vaj a kenéshez

Töltelékhez:

ízlés szerint
lekvár
túró
csoki
gyümölcs stb.
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Szobahőmérsékletű cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Lisztet, cukrot, sót, a tojást, a felolvasztott vajat és a felfuttatott tejet összekeverjük, alaposan összegyúrjuk, 5 percig dagasztjuk. Tetejét liszttel megszórjuk, 15 percig pihentetjük.
Átgyúrjuk, ismét lisztezzük, és 35 percig kelesztjük.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, 8*8 cm kockákra vágjuk, megtöltjük és formázzuk. Én most túrós batyut készítettem.
Az olvasztott vajjal meglocsoljuk a tepsit és a buktákat beleforgatva a vajba, úgy tesszük a tepsibe, viszonylag szorosan.(nem fognak összesülni).
Még 15 percig pihentetjük, majd 180 fokos sütőben 25-35 perc alatt készre sütjük. Porcukorral tálaljuk.
Nekem ez nagyon bevált! :)

Tálalás

Lekvárosból 32 szokott kijönni, most a túrósból 28 db lett.
Isteni bukta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!