Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Isteni bukta

Kokatica receptje https://www.sutnijo.hu/profil/8642-kokatica
Isteni bukta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Bukták, briósok , Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 350 ml tej
  • 30 g élesztő
  • 50 g porcukor
  • 250 g liszt
  • 250 g rétesliszt
  • 4 g só
  • 1 db tojás
  • 90 g vaj
  • 120 g vaj a kenéshez

Töltelékhez

  • ízlés szerint
  • lekvár
  • túró
  • csoki
  • gyümölcs stb.
Kokatica Kokatica receptje

Elkészítés

Elkészítés

Szobahőmérsékletű cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Lisztet, cukrot, sót, a tojást, a felolvasztott vajat és a felfuttatott tejet összekeverjük, alaposan összegyúrjuk, 5 percig dagasztjuk. Tetejét liszttel megszórjuk, 15 percig pihentetjük.
Átgyúrjuk, ismét lisztezzük, és 35 percig kelesztjük.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, 8*8 cm kockákra vágjuk, megtöltjük és formázzuk. Én most túrós batyut készítettem.
Az olvasztott vajjal meglocsoljuk a tepsit és a buktákat beleforgatva a vajba, úgy tesszük a tepsibe, viszonylag szorosan.(nem fognak összesülni).
Még 15 percig pihentetjük, majd 180 fokos sütőben 25-35 perc alatt készre sütjük. Porcukorral tálaljuk.
Nekem ez nagyon bevált! :)

Tálalás

Lekvárosból 32 szokott kijönni, most a túrósból 28 db lett.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!