Szilvalekváros buktatorta
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Forma kenéséhez:
Kenéshez:
Elkészítés
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a sót, a maradék cukrot, a tojás sárgáját.
Alaposan kidagasztjuk. Ha nagyon ragadna, tehetünk bele 1-2 ek. lisztet még.
Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A szív alakú tortaformát kikenjük margarinnal.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk és 0,5 cm vékonyra, téglalap alakúra nyújtjuk.
A tésztát kb. 8*8 cm-es kockákra vágjuk. Nekem 14 db lett.
Mindegyikre teszünk 1-1 tk. szilvalekvárt.
A tészták szélét kicsit meghúzzuk, majd a sarkokat batyuvá felfogva, az széleket összecsípjük és golyóvá formázzuk.
A kikent formába rakjuk a buktákat.
A sütőt előmelegítjük.
A buktákat lekenjük a tojássárgája és a tej keverékével és hagyjuk kb. fél órát még kelni.
180 fokon 20-25 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve lekenjük tejjel és konyharuhával letakarva hagyjuk átgőzölni.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Szilvalekváros buktatorta
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Forma kenéséhez:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a sót, a maradék cukrot, a tojás sárgáját.
Alaposan kidagasztjuk. Ha nagyon ragadna, tehetünk bele 1-2 ek. lisztet még.
Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A szív alakú tortaformát kikenjük margarinnal.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk és 0,5 cm vékonyra, téglalap alakúra nyújtjuk.
A tésztát kb. 8*8 cm-es kockákra vágjuk. Nekem 14 db lett.
Mindegyikre teszünk 1-1 tk. szilvalekvárt.
A tészták szélét kicsit meghúzzuk, majd a sarkokat batyuvá felfogva, az széleket összecsípjük és golyóvá formázzuk.
A kikent formába rakjuk a buktákat.
A sütőt előmelegítjük.
A buktákat lekenjük a tojássárgája és a tej keverékével és hagyjuk kb. fél órát még kelni.
180 fokon 20-25 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve lekenjük tejjel és konyharuhával letakarva hagyjuk átgőzölni.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?