Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Lekváros bukta

FSzandi receptje https://www.sutnijo.hu/profil/6624-fszandi
Lekváros bukta
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Bukták, briósok , Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 55 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 ek. méz
  • 5 ek. cukor
  • 1 egész tojás
  • 7 dkg vaj
  • csipet só
  • Tölteléknek lekvár
FSzandi FSzandi receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tejet felmelegítem, beleteszek 3 ek. cukrot és az élesztőt elmorzsolom benne. Hagyom felfutni. Addig kimérem a lisztet, és hozzákeverem a maradék cukrot, a mézet, a sót és a tojást. Összekeverem. Hozzáöntöm az élesztős tejet és kidagasztom a tésztát. Amikor már szépen összeállt a tészta akkor dagasztom hozzá a puha vajat. Fél órát kelesztem, vagy amíg a duplájára kel. Kinyújtom, és téglalapokra vágom a tésztát. A téglalapok közepébe teszem a lekvárt, majd a lekvárra ráhajtom a tészta egyik felét, majd a másik rész tésztával befedem. Vagy csak simán feltekerem, és a szélét összenyomkodom, hogy ne folyjon ki belőle a lekvár.

Tálalás

Miután kivettük a sütőből meghinthetjük porcukorral, de nálunk arra már nem szokott idő jutni :)

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!