Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Bánáti túrós bukta

Ibi53 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/15403-ibi53
Bánáti túrós bukta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Sós tészták
Másodlagos kategória: Bukták, briósok , Egyéb sós tészták

Hozzávalók

  • 1 kg liszt
  • 6 dl savanyú tej (vagy joghurt)
  • 1 kk. só
  • 1 ek. cukor
  • 25 g élesztő

Kenéshez

  • 10 dkg sertés zsír (lehet kacsa,liba)

Töltelék

  • 250 g tehéntúró
  • 100 g Telemea (bolgár sajt, Feta)
  • 1 tojás

Tetejére

  • 1 tojássárgája
  • 3-4 ek. tej
  • 2 ek. a töltelékből
Ibi53 Ibi53 receptje

Elkészítés

Előkészítés

A tejben egy kanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt, összekeverjük a tészta hozzávalóit, majd hozzáadjuk az élesztős tejet és jól összedolgozzuk. Konyharuhával letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük. Ez idő alatt a tölteléket elkészítjük. A tehéntúrót villával összetörjük, a telemeát, hozzáreszeljük és a tojással elkeverjük. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk.

A megkelt tésztát liszttel hintett nyújtódeszkára tesszük, s ujjnyi vastagságba téglalap alakúra nyújtjuk. A zsírból egy kanállal félreteszünk, a többit a kinyújtott tésztára kenjük, és feltekerjük. Még 7-8 percet hagyjuk kelni, aztán 5-6 mm vastagra ismét kinyújtjuk, kb. 10x10cm-es négyzetekre vágjuk (24 darabunk lesz). A töltelékből jó teáskanálnyit teszünk mindegyik közepére, majd feltekerjük, úgy, hogy a két tésztaszél alul fedje egymást olyan 2 cm szélesen.
Kis hézagokat (0,5 cm) hagyva tepsibe rakjuk, külön-külön megkenjük a félretett olvasztott zsírral és kelni hagyjuk még fél órát. Tetejére ráöntjük a tojás+tej+töltelék egyvelegét, majd előmelegített sütőben 200 fokon, szép aranyszínűre sütjük.

Tálalás

Melegen, de hidegen is nagyon finom.
24 darab lesz belőle.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!