Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Birsalmasajtos bukta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Birsalmasajtos bukta

2 dkg élesztő
1,5 dl langyos tej
2 evőkanál cukor
1 db tojás
2 evőkanál tejföl
50 dkg liszt
10 dkg Rama (olvasztott)
25 dkg birsalmasajt
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt 1 evőkanál cukorral. Ha ez kész, akkor hozzáadjuk a lisztet, a maradék cukrot, a tojást, a tejfölt, a gondolatnyi sót és a kb. 4 dkg olvasztott Rama margarint. Addig gyúrjuk, amíg közepesen lágy tésztát nem kapunk. Ha túl lágy a tészta, akkor tehetünk hozzá még lisztet, ha viszont száraznak találjuk, akkor még egy kis tejfölt. A kigyúrt tésztát lisztezett deszkán, konyharuhával lefedve kb. 20-30 percig pihentetjük, kelesztjük.
Ha már megkelt, akkor kb. 3 mm-re kinyújtjuk. Akkor jó a tészta, ha a nyújtás során pici légbuborékokat látunk a tésztában. A nyújtás során egy nagy kockát kapunk, amit kb.10x10-es kockákra vágunk. Minden tésztakockára 1 teáskanálnyi birsalmasajtot halmozunk, majd egyesével feltekerjük őket és egy kikent tepsibe sorakoztatjuk őket, enyhén "szorosan", így majd a sütés alatt csakis fölfelé tudnak növekedni. Olvasztott, langyos Rama margarinnal bőven lekenjük a buktákat, majd pihentetjük őket kb. 10 percig, amíg a sütő 180 fokon meleg nem lesz.
Ezután kb. 20-30 percig sütjük. Ha kisült porcukorral meghintve tálaljuk.
Birsalmasajtos bukta Birsalmasajtos bukta Birsalmasajtos bukta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!