Fonott bukta szilvalekváros
Hozzávalók
Fonott bukta szilvalekváros
Szóráshoz:
Elkészítés
Elkészítés
A többi hozzávalóval lágy, hólyagos tésztát dagasztunk, a vajat csak a végén adjuk hozzá.
Letakarva, duplájára kelesztjük.
Lisztezett felületre borítjuk, ujjnyi vastagra elnyújtjuk, majd kb. 8 cm-es négyzetekre vágjuk. A négyzetek két szélét bevagdossuk 2-2,5 cm mélyen a közepére tesszük a lekvárt és ráhajtogatjuk szélét, mintha fonnánk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, még 30 percet kelesztjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 25 -30 perc alatt megsütjük, melegen porcukorral hintjük.
Tálalás
Fonott bukta szilvalekváros
Hozzávalók
Fonott bukta szilvalekváros
Szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A többi hozzávalóval lágy, hólyagos tésztát dagasztunk, a vajat csak a végén adjuk hozzá.
Letakarva, duplájára kelesztjük.
Lisztezett felületre borítjuk, ujjnyi vastagra elnyújtjuk, majd kb. 8 cm-es négyzetekre vágjuk. A négyzetek két szélét bevagdossuk 2-2,5 cm mélyen a közepére tesszük a lekvárt és ráhajtogatjuk szélét, mintha fonnánk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, még 30 percet kelesztjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 25 -30 perc alatt megsütjük, melegen porcukorral hintjük.
Tálalás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?