Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Scolebrod

zsuzsa56 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3259-zsuzsa56
Scolebrod
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Bukták, briósok , Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 500 g liszt
  • 80 g porcukor
  • 80 g olvasztott vaj/margarin
  • 40 g friss élesztő
  • 2 dl tej
  • 1 egész tojás
  • 1 tojássárgája
  • 1 tk. őrölt kardamom

A töltelékhez

A cukormázhoz

  • 1 ek. citromlé
  • 3 ek porcukor
  • kókuszreszelék (a forgatáshoz)
zsuzsa56 zsuzsa56 receptje

Elkészítés

Elkészítés

1. A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelt tésztát készítünk, annyi különbséggel, hogy a kardamomot kis mozsárban porrá őröljük. Így keverjük a lisztbe. Letakarva, meleg helyen, 1 óráig kelesztjük. Átgyúrjuk, ismét letakarjuk, és további fél óráig kelesztjük.
2. A tésztát átgyúrjuk, 12 egyenlő részre osztjuk és gombócokká formáljuk. A gombócokat kissé kilapítjuk, közepükbe kis krátert mélyesztünk.
3. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket és krémporból készült krémet tesszük a kráterbe.
4. 200 fokra előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük, ez kb. 10-15 perc.
5. A mázhoz egy tálba szitáljuk a porcukrot és citromlevet. Ezzel bekenjük a kissé kihűlt sütik oldalát és meghempergetjük őket kókuszreszelékben.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Húsvétra meglehetősen el lehet kápráztatni vele gyereket, felnőttet egyaránt. Frissen a legfinomabb. A Svéd specialitás, kicsit magyarosítva.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!