Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mézes-mazsolás briós

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Mézes-mazsolás briós

38 dkg liszt
1 tojás
3 ek. méz (gesztenye, akác, selyemfű,vegyes)
1 ek. cukor
2 dl tej
5 dkg vaj
1 marék mazsola (kb. 3 dkg)
1 csipet só

tetejére:

jégcukor (elhagyható)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőt előmelegítjük 170 'C-ra
Szilikon lappal bélelt nagy tepsi.

Elkészítés

A lisztben elkeverjük az expressz élesztőport és a sót.
A tejet megmelegítjük a vajjal (elolvadjon a vaj) majd hozzákeverjük a mézet és a cukrot. A tojást egy pohárban elhabarjuk és a liszthez öntjük, de egy teáskanálnyit hagyunk a pohárban amihez adunk 1 ek. tejet és majd ezzel kenjük le a tésztát sütés előtt.
A meleg vajas édes tejet és a tojást a liszthez adjuk és kidagasztjuk a tésztát. A megmosott mazsolát is a tésztába dolgozzuk.
8 részre osztjuk a tésztát és mindegyiket egyesével kisodorjuk, kb. 20 cm hosszúra majd csiga alakban feltekerjük, a végét aláfordítjuk, így kerül a tepsire.
Egymástól távolabb rakjuk, mert megnőnek :)
Lekenjük tejes-tojással és megszórjuk jégcukorral (lehet nagyobb szemű kristálycukor is) Majd 15 percre meleg helyre tesszük, ezalatt előmelegítjük a sütőt.
170 'C-on kb. 25-30 percig sütjük, míg aranybarna lesz.

Tálalás

8 db.
Mézes-mazsolás briós Mézes-mazsolás briós Mézes-mazsolás briós Mézes-mazsolás briós Mézes-mazsolás briós

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!