Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Mézes-mazsolás briós

Nikol receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1967-nikol
Mézes-mazsolás briós
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Bukták, briósok , Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 38 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 3 ek. méz (gesztenye, akác, selyemfű,vegyes)
  • 1 ek. cukor
  • 2 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 1 marék mazsola (kb. 3 dkg)
  • 1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
  • 1 csipet só

tetejére

  • jégcukor (elhagyható)
Nikol Nikol receptje

Elkészítés

Előkészítés

A sütőt előmelegítjük 170 'C-ra
Szilikon lappal bélelt nagy tepsi.

A lisztben elkeverjük az expressz élesztőport és a sót.
A tejet megmelegítjük a vajjal (elolvadjon a vaj) majd hozzákeverjük a mézet és a cukrot. A tojást egy pohárban elhabarjuk és a liszthez öntjük, de egy teáskanálnyit hagyunk a pohárban amihez adunk 1 ek. tejet és majd ezzel kenjük le a tésztát sütés előtt.
A meleg vajas édes tejet és a tojást a liszthez adjuk és kidagasztjuk a tésztát. A megmosott mazsolát is a tésztába dolgozzuk.
8 részre osztjuk a tésztát és mindegyiket egyesével kisodorjuk, kb. 20 cm hosszúra majd csiga alakban feltekerjük, a végét aláfordítjuk, így kerül a tepsire.
Egymástól távolabb rakjuk, mert megnőnek :)
Lekenjük tejes-tojással és megszórjuk jégcukorral (lehet nagyobb szemű kristálycukor is) Majd 15 percre meleg helyre tesszük, ezalatt előmelegítjük a sütőt.
170 'C-on kb. 25-30 percig sütjük, míg aranybarna lesz.

Tálalás

8 db.

Vélemények

Nikol

Nikol
2014.04.08. | 19:54

Gyorsan megvan, akár reggelire :)
FogdMargó

FogdMargó
2014.04.07. | 10:08

Lehet hogy egy kicsit nagyobb kanál akác mézet tettem hozzá, ezért egy kicsit ragadósabb volt a tészta, de remekül sikerült, én mivel imádom a fahéjat, fahéjas cukrot hintettem a tetejére. Máskor is elfogom készíteni, köszi a receptet!!!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató