Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Mézes-mazsolás briós

Nikol receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1967-nikol
Mézes-mazsolás briós
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Bukták, briósok , Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 38 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 3 ek. méz (gesztenye, akác, selyemfű,vegyes)
  • 1 ek. cukor
  • 2 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 1 marék mazsola (kb. 3 dkg)
  • 1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
  • 1 csipet só

tetejére

  • jégcukor (elhagyható)
Nikol Nikol receptje

Elkészítés

Előkészítés

A sütőt előmelegítjük 170 'C-ra
Szilikon lappal bélelt nagy tepsi.

A lisztben elkeverjük az expressz élesztőport és a sót.
A tejet megmelegítjük a vajjal (elolvadjon a vaj) majd hozzákeverjük a mézet és a cukrot. A tojást egy pohárban elhabarjuk és a liszthez öntjük, de egy teáskanálnyit hagyunk a pohárban amihez adunk 1 ek. tejet és majd ezzel kenjük le a tésztát sütés előtt.
A meleg vajas édes tejet és a tojást a liszthez adjuk és kidagasztjuk a tésztát. A megmosott mazsolát is a tésztába dolgozzuk.
8 részre osztjuk a tésztát és mindegyiket egyesével kisodorjuk, kb. 20 cm hosszúra majd csiga alakban feltekerjük, a végét aláfordítjuk, így kerül a tepsire.
Egymástól távolabb rakjuk, mert megnőnek :)
Lekenjük tejes-tojással és megszórjuk jégcukorral (lehet nagyobb szemű kristálycukor is) Majd 15 percre meleg helyre tesszük, ezalatt előmelegítjük a sütőt.
170 'C-on kb. 25-30 percig sütjük, míg aranybarna lesz.

Tálalás

8 db.

Vélemények

Nikol

Nikol
2014.04.08. | 19:54

Gyorsan megvan, akár reggelire :)
FogdMargó

FogdMargó
2014.04.07. | 10:08

Lehet hogy egy kicsit nagyobb kanál akác mézet tettem hozzá, ezért egy kicsit ragadósabb volt a tészta, de remekül sikerült, én mivel imádom a fahéjat, fahéjas cukrot hintettem a tetejére. Máskor is elfogom készíteni, köszi a receptet!!!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!