Mézes-mazsolás briós
Hozzávalók
Mézes-mazsolás briós
tetejére:
Elkészítés
Előkészítés
Szilikon lappal bélelt nagy tepsi.
Elkészítés
A tejet megmelegítjük a vajjal (elolvadjon a vaj) majd hozzákeverjük a mézet és a cukrot. A tojást egy pohárban elhabarjuk és a liszthez öntjük, de egy teáskanálnyit hagyunk a pohárban amihez adunk 1 ek. tejet és majd ezzel kenjük le a tésztát sütés előtt.
A meleg vajas édes tejet és a tojást a liszthez adjuk és kidagasztjuk a tésztát. A megmosott mazsolát is a tésztába dolgozzuk.
8 részre osztjuk a tésztát és mindegyiket egyesével kisodorjuk, kb. 20 cm hosszúra majd csiga alakban feltekerjük, a végét aláfordítjuk, így kerül a tepsire.
Egymástól távolabb rakjuk, mert megnőnek :)
Lekenjük tejes-tojással és megszórjuk jégcukorral (lehet nagyobb szemű kristálycukor is) Majd 15 percre meleg helyre tesszük, ezalatt előmelegítjük a sütőt.
170 'C-on kb. 25-30 percig sütjük, míg aranybarna lesz.
Tálalás
Mézes-mazsolás briós
Hozzávalók
Mézes-mazsolás briós
tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Szilikon lappal bélelt nagy tepsi.
Elkészítés
A tejet megmelegítjük a vajjal (elolvadjon a vaj) majd hozzákeverjük a mézet és a cukrot. A tojást egy pohárban elhabarjuk és a liszthez öntjük, de egy teáskanálnyit hagyunk a pohárban amihez adunk 1 ek. tejet és majd ezzel kenjük le a tésztát sütés előtt.
A meleg vajas édes tejet és a tojást a liszthez adjuk és kidagasztjuk a tésztát. A megmosott mazsolát is a tésztába dolgozzuk.
8 részre osztjuk a tésztát és mindegyiket egyesével kisodorjuk, kb. 20 cm hosszúra majd csiga alakban feltekerjük, a végét aláfordítjuk, így kerül a tepsire.
Egymástól távolabb rakjuk, mert megnőnek :)
Lekenjük tejes-tojással és megszórjuk jégcukorral (lehet nagyobb szemű kristálycukor is) Majd 15 percre meleg helyre tesszük, ezalatt előmelegítjük a sütőt.
170 'C-on kb. 25-30 percig sütjük, míg aranybarna lesz.
Tálalás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?