Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Lekváros bukta

adriatic receptje https://www.sutnijo.hu/profil/17294-adriatic
Lekváros bukta
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Bukták, briósok , Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 2 tojássárgája
  • 3 dl tej
  • 6 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor
  • csipet só
  • kb. 25 dkg lekvár
adriatic adriatic receptje

Elkészítés

Elkészítés

1 dl langyos tejben, 1 tk cukorban felfuttatjuk az élesztőt. A tojássárgáját, a cukrot, margarint habosra keverjük. Lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a kihabosított margarint , és a felfuttatott élesztőt. Robotgép gyúrópálcájával dagasztjuk 20-30 percig annyi tejjel, hogy lágy tésztát kapjunk.
Liszttel beszórjuk, letakarva jó meleg helyen kb 1-1,5 órát kelesztjük. lisztezett deszkára kiborítjuk, gyengén átgyúrjuk, 1 cm-re kinyújtjuk, 8x12,5 cm-es négyszögre vágjuk. Közepébe lekvárt teszünk és összetekerjük.Papírozott tepsibe szorosan egymás mellé helyezzük. Tetejét egész tojással lekenjük, így kelesztjük 30 percig..Még egyszer lekenjük, előmelegített sütőben kb 40 percig sütjük. Sütés után deszkára kiborítjuk, csak tálaláskor szedjük szét. Tetejét porcukorral meghintjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!