Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Lekváros bukta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Lekváros bukta

60 dkg liszt
15 dkg sütőlekvár /barack/
10 dkg vaj
5 evőkanál cukor
2,5 dl tej
2,5 dkg friss élesztő
1 tojás
csipetnyi só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tejet meglangyosítom, kevés cukrot keverek hozzá, belemorzsolom az élesztőt. A liszthez hozzáadom a többi cukrot, a csipetnyi sót, a megolvasztott vajat és a tojást. Végül hozzáöntöm a felfuttatott élesztőt, és összegyúrom. Amikor összeállt, meleg helyen kelesztem fél órát.
Amikor megkelt, átgyúrom kicsit és ujjnyi vastagra nyújtom. Késsel egyforma kockákra vágom a tésztát, majd lekvárt teszek a közepükre. Ezután feltekerem a tésztadarabokat, a végeket pedig jó alaposan összenyomom, nehogy a lekvár kifolyjon.
180 fokon 30 percig sütöm.
Lekváros bukta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!