Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás párnák

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Almás párnák

40 dkg liszt
2 dkg friss élesztő
1 ek. cukor
2,5 dl tej
1 csipet só
1 dl olaj

Töltelék:

kb. 4 db nagy alma
2 dkg margarin
1/2 kk. fahéj
4 ek. cukor

Kenéshez:

tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Először a tölteléket készítjük el, mert annak ki kell hűlnie teljesen. Az almát megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. Egy edénybe feltesszük a margarint olvadni, majd rátesszük az almát, a fahéjat és a cukrokat. Összekeverjük és kb. 5 percig forraljuk. Hagyjuk teljesen kihűlni!
A tésztát a szokásos módon bedagasztjuk, majd letakarva hagyjuk a duplájára kelni. Majd lisztezett felületre borítjuk és kinyújtjuk kb. fél cm vastagra. Felvágjuk a tésztát kockákra (vagy úgy ahogy esik :) Mindegyik közepére halmozunk egy kevés almát, próbáljuk meg egyenletesen elosztani. A tészta széleit kevés vízzel kenjük le, majd fordítsuk rá az egyik felét a másikra és alaposan nyomkodjuk le! Sütőpapíros tepsibe tesszük őket és tojással kenjük le. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük meg.
Almás párnák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!