Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bukta torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók egy 22cm-es kapcsos tortaformához:

25 dkg finomliszt
25 dkg rétesliszt
4 dkg élesztő
3-4 dl langyos tej
3 ek. porcukor
1 mk. só
2 ek. olvasztott vaj
sűrű házi szilvalekvár
1 tojássárgája a lekenéshez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Kb. 1 dl tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt kelt tésztát dagasztunk. Meglisztezzük a tetejét, és letakarva, meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
Ezután lisztezett deszkára borítjuk a tésztát, ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk ki belőle.
Minden körre teszünk egy diónyi nagyságú lekvárt, és gombóccá pödörjük őket.
Majd levajazzuk az oldalukat, és szépen lerakosgatjuk őket egy kerek, kapcsos tortaformába.
Mikor megtelt a forma, letakarjuk, és kb. 20 percet pihentetjük.
Ezután tojássárgájával lekenjük, majd forró sütőbe tolva, 180-200 fokon pirosra sütjük kb. 35-40 perc alatt.
Bukta torta Bukta torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!