Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Húsvéti pólyások

MARCSULA receptje https://www.sutnijo.hu/profil/9097-marcsula
Húsvéti pólyások
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Bukták, briósok , Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
  • 2 - 2,5 dl tej
  • 5 dkg kihűlt, olvasztott vaj
  • 4 -5 evőkanál kristálycukor
  • 1 teáskanál só
  • 1 tojás
  • 8 db keményre főtt tojás

Kenéshez

  • 1 tojás
  • 2 evőkanál tej
MARCSULA MARCSULA receptje

Elkészítés

Előkészítés

A tepsit kibéleljük sütőpapírral.
A tojásokat megfőzzük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A lisztet egy keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a tasak élesztőt és összekeverjük. A tojással és a langyos tejjel, majd a vajjal, dagasztóspirállal közepes kelt tésztát készítünk. 40 -50 percet meleg helyen pihentetjük. Ha megkelt gyúródeszkára borítjuk és 8 egyenlő részre osztjuk. Rudakat formálunk, félbe hajtjuk, a közepébe tesszük a tojást és megcsavarjuk a tésztát majd a két végét visszahajtjuk. A tepsibe tesszük. 20-30 percet pihentetjük. A tojásos tejjel megkenjük és előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.
A tojásokat kedvünk szerint díszítjük.

Tálalás

8 db.

Tárolás

Egy bögre kakaóval kiváló reggeli.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!