Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyümölcsös pizza

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Gyümölcsös pizza

300 g liszt
10 g friss élesztő
200 ml víz
2 evőkanál cukor
csipetnyi só
kis fahéj
10 g vaj
friss gyümölcs (banán,kiwi,mandarin)
Nutella
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A vizet éppen csak meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot, beletördeljük az élesztőt, és jól elkeverjük. Meleg helyen felfuttatjuk,(8-10 perc). A lisztet keverőtálba szitáljuk - így levegősebb lesz, és gyorsabban megkel a tészta. Beleöntjük az élesztős vizet, hozzáadunk egy csipetnyi sót, fahéjat. Addig dagasztjuk, amíg a tészta el nem válik a tál falától. Hagyjuk a kétszeresére kelni (60-120 perc).
A megkelt tésztát erőteljesen átgyúrjuk, 2 részre osztjuk. Félujjnyi vastagra kinyújtjuk, tepsibe tesszük. A tepsit előtte kibéleljük sütőpapírral. A tésztát vajjal megkenjük, előmelegített sütőben 260 °C fokon kb.5 percig sütjük. A kész tésztát megkenjük Nutellával és szétosztjuk rajta a gyümölcsöket.
Gyümölcsös pizza

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!