Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Pikáns cukkinis virágok

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Pikáns cukkinis virágok
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Sós tészták
Másodlagos kategória: Egyéb kelt tészták , Sajtos sütemények

Hozzávalók

kb. 24 darabhoz

Kelt tésztához

  • 500 g búzaliszt
  • 1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
  • 1 csapott teáskanál só
  • frissen őrölt bors
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 250 ml langyos víz
  • 1 tojásfehérje (közepes méretű)

Töltelékhez

  • kb. 350 g cukkini
  • 150 g parmezán
  • 200 g krémsajt
  • kb. 1 csapott teáskanál só
  • frissen őrölt bors
  • 100 g nyers sonka (kockára vágva)
  • némi friss vagy őrölt kakukkfű

Ezenkívül

  • 1 tojássárgája (közepes méretű)
  • kb. 1 evőkanál tej

Elkészítés

Elkészítés:

Kelt tészta: A lisztet, az élesztővel, sóval, borssal elkeverjük és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk az olajat, a tojásfehérjét és a langyos vizet, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony, majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk (kb. 45-50 perc), amíg szemmel láthatóan megnő.

Töltelék: A cukkinit megmossuk, lereszeljük és egy szűrőn hagyjuk lecsöpögni. A parmezánt lereszeljük és 3 evőkanálnyit félreteszünk. A cukkinit, a parmezánt, a krémsajtot, a sót és a borsot összekeverjük, majd hozzáadjuk a sonkát és a kakukkfüvet is. A tésztát egy hengerré formázzuk és 3 részre vágjuk. Mindhárom tésztát enyhén lisztezett munkafelületen 30 x 30 cm-es lappá nyújtjuk. A tölteléket is 3 részre osztjuk és a lapokat egyenletesen megkenjük, majd szorosan feltekerjük. Egy olló segítségével a hengereket 8 ferde szeletre vágjuk (1. kép) és úgy rakjuk a tepsibe, hogy a szeletek egy virágszirmot formázzanak (2. kép). A tojássárgáját tejjel felverjük és megkenjük vele a virágszirmokat, a félretett parmezánnal és a kakukkfűvel ízlés szerint megszórjuk, majd 15 percig pihentetjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 55-60 perc

Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni, vagy még melegen tálaljuk.

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral éleljük. A sütőt lőmelegítjük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A sütemény tésztája lefagyasztható.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!