Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Áfonyás morzsasüti

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Áfonyás morzsasüti
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb kelt tészták , Piték

Hozzávalók

kb. 25-30 szelethez

Tésztához

Töltelékhez

Morzsa tésztához

Elkészítés

Előkészítés

Az áfonyát megmossuk, lecsöpögtetjük. A tejet egy főzőedényben felmelegítjük, majd a margarint a tejben megolvasztjuk. Hagyjuk hűlni. A tepsit (kb. 22 x 30 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tésztához a lisztet az Expressz Élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. A langyos tejjel együtt hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkalapon kb. 24 x 32 cm négyzetlappá nyújtjuk, majd az előkészített tepsibe fektetjük úgy, hogy a tészta a tepsi oldalán kb. 2 cm peremet formázzon. Majd letakarva 15 percet pihentetjük.

Közben a tejfölt a pudingporral és a cukorral kézi habverővel jól elkeverjük.

A tésztán először az áfonyát, majd a tejfölös masszát egyenletesen elosztjuk. A morzsa tésztához a hozzávalókat egy keverőedényben konyhai robotgép segítségével jól összedolgozzuk. A morzsatésztát a tölteléken elosztjuk. Végül a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30 perc

A megsült süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Ízlés szerint porcukorral meghintve vagy tejszínhabbal díszítve tálaljuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!