Hájas batyu
Hozzávalók
Hájas batyu
Elkészítés
Előkészítés
A lejött hulladék mehet a madárkáknak eleségnek .
Elkészítés
A megkelt tésztát kétszer akkorára nyújtjuk, mint az előkészített háj mérete.
Középre helyezzük a hájat, két oldalról ráborítjuk a tésztát és megfordítjuk.
A széleit alá dolgozzuk, és hosszúkás alakúra nyújtjuk. ( Nyomkodással kezdjük!!)
Egyszer szimplán és egyszer duplán hajtogatjuk, közte hűtőbe helyezzük negyed órára.
Az utolsó hajtogatás után 4 -5 mm vékonyra nyújtjuk és kb. 8 x 10 cm - es téglalapokat vágunk belőle, majd (lehetőleg) kemény dzsemmel (eper, sárgabarack, szilvalekvár stb.) Kis halmokat képezünk rajta.
A hosszabbik oldalánál félbe hajtjuk, az illesztéseknél kissé megnyomkodjuk és késsel 3 - 4 bevágást ejtünk rajta.
Konyharuhával letakarva langyos helyen megkelesztjük és közepesen forró sütőben aranybarnára sütjük.
Azonnal megszórjuk vaníliás porcukorral.
Langyosan a legfinomabb!
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legutoljára saját befőzésű romos-szilva dzsemmel készítettem.
"Babrás " sütemény, de megéri, mert mennyei íze van!
Hájas batyu
Hozzávalók
Hájas batyu
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A lejött hulladék mehet a madárkáknak eleségnek .
Elkészítés
A megkelt tésztát kétszer akkorára nyújtjuk, mint az előkészített háj mérete.
Középre helyezzük a hájat, két oldalról ráborítjuk a tésztát és megfordítjuk.
A széleit alá dolgozzuk, és hosszúkás alakúra nyújtjuk. ( Nyomkodással kezdjük!!)
Egyszer szimplán és egyszer duplán hajtogatjuk, közte hűtőbe helyezzük negyed órára.
Az utolsó hajtogatás után 4 -5 mm vékonyra nyújtjuk és kb. 8 x 10 cm - es téglalapokat vágunk belőle, majd (lehetőleg) kemény dzsemmel (eper, sárgabarack, szilvalekvár stb.) Kis halmokat képezünk rajta.
A hosszabbik oldalánál félbe hajtjuk, az illesztéseknél kissé megnyomkodjuk és késsel 3 - 4 bevágást ejtünk rajta.
Konyharuhával letakarva langyos helyen megkelesztjük és közepesen forró sütőben aranybarnára sütjük.
Azonnal megszórjuk vaníliás porcukorral.
Langyosan a legfinomabb!
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legutoljára saját befőzésű romos-szilva dzsemmel készítettem.
"Babrás " sütemény, de megéri, mert mennyei íze van!
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?